Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρεμβάσεις σωματείων ενάντια σε απολύσεις
  • Τις απολύσεις δύο εργαζομένων από την επιχείρηση «Ανδρομέδα» καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών, Τροφίμων και Ποτών Θεσπρωτίας. Οπως αναφέρει, οι απολύσεις εργαζομένων είναι μέρος της συμφωνίας στο πλαίσιο της δημιουργίας νέου επιχειρηματικού σχήματος που προέκυψε από την εξαγορά των εταιρειών «Σελόντα» και «Νηρέα», καθώς «το μεγαθήριο που δημιουργείται θέλει να ξεμπερδεύει με τα δικαιώματα των εργαζομένων». Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η «Σελόντα» προχώρησε σε πέντε απολύσεις, μεταξύ τους και ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή, στη μονάδα που λειτουργεί στη Νέα Επίδαυρο. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να απαντήσουν στα σχέδια της εργοδοσίας. «Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, διεκδικούμε τη διεύρυνσή τους με υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών που επιδιώκει η Ομοσπονδία μας και η οποία προβλέπει αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου», τονίζει στην ανακοίνωσή του.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη λεωφόρο Κηφισού το Σωματείο Εργαζομένων «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου στο τμήμα πωλήσεων της Ρόδου. Το Σωματείο διεκδικεί την ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή του εργαζόμενου στη δουλειά. «Η απόλυση του συναδέλφου δεν αποτελεί ατομική του υπόθεση», τονίζει και απευθύνει κάλεσμα ο αγώνας για την ανάκλησή της να γίνει υπόθεση των εργαζομένων του κλάδου.
  • Την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Βυζαντινό», η οποία ζητά την απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αχαΐας, καταγγέλλει το Συνδικάτο. Αυτό που «ενόχλησε» την εργοδοσία ήταν η δράση του εργαζόμενου ενάντια στις απολύσεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, καθώς και για την εφαρμογή της ΣΣΕ και την καταβολή αναδρομικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ