Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους της Τράπεζα Πειραιώς και τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους των άλλων τραπεζών (12 μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας), την Πέμπτη 19/12, αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΤΟΕ).

Στο πλαίσιο της απεργίας, θα γίνει συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Αμερικής. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου είναι προγραμματισμένη νέα τριμερής συνάντηση για τις 24 απολύσεις εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας το «Αγωνιστικό Μέτωπο» πρότεινε 24ωρη πανελλαδική απεργία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου την ίδια μέρα, καθώς και οι άλλες τράπεζες προχωρούν σε παρόμοιους σχεδιασμούς.

Στο μεταξύ, χτες πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στο κτίριο της μηχανοργάνωσης της Τράπεζας Πειραιώς. Μετά τη στάση εργασίας έγινε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης της τράπεζας στην οδό Αμερικής.

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» αναφέρει ότι η κινητοποίηση στέφθηκε από επιτυχία, «στέλνοντας ένα αισιόδοξο αγωνιστικό μήνυμα στους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τις απολύσεις».

Για σήμερα, Τρίτη, έχει κηρυχθεί από την Ομοσπονδία νέα 4ωρη στάση εργασίας, στις υπηρεσίες («dealing room») της Τράπεζας Πειραιώς (Βασ. Σοφίας 94 και Κερασούντος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ