Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν «το καρότο» και «το μαστίγιο» για να ενσωματώσουν τον λαό

Τον νέο μύθο που πλασάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ότι η προσέλκυση των επενδύσεων είναι το κυρίαρχο ζητούμενο, γιατί μέσα απ' αυτές θα δημιουργηθούν τάχα «νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας», κατέρριψε με την τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «αυτός ο ισχυρισμός διαψεύδεται γιατί οι επενδυτές θέλουν φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα», υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων πως τα προηγούμενα χρόνια και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο τουρισμός και η Ενέργεια απορροφούσαν πάνω απ' το 60% των επενδυτικών σχεδίων στους «αναπτυξιακούς» νόμους, αλλά οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν ήταν χωρίς δικαιώματα.

«Γιατί η βασική επιδίωξη κάθε επενδυτή είναι πώς θα μειωθεί το λεγόμενο κόστος εργασίας, γι' αυτό και ο ΣΕΒ απαιτεί όχι μόνο να μην υπάρξουν αλλαγές, αλλά να διατηρηθούν και διευρυνθούν αυτές οι συνθήκες ζούγκλας που υπάρχουν (...) αυτό που απασχολεί περισσότερο εργοδότες και κυβερνήσεις, είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί έτσι μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό κέρδους», σημείωσε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων οδηγεί τα κόμματα της αστικής διαχείρισης να αναλώνονται στη διαπάλη για το ποιος είναι καλύτερος να διαχειριστεί τα ακραία φαινόμενα φτώχειας, προκειμένου να πετύχουν μείωση των απαιτήσεων, αλλά και επιστρατεύοντας το «μαστίγιο» του αυταρχισμού, όπου δεν πιάνει το «καρότο», για να αποτρέψουν την εκδήλωση και γενίκευση αντιστάσεων απέναντι σε αυτή την πολιτική.

«Το αστικό κράτος δεν αλλάζει χαρακτήρα, όποιο κόμμα κι αν βρίσκεται στη διακυβέρνηση. Το "κράτος δικαίου" είναι το δίκαιο των εκμεταλλευτών και πίσω απ' την τυπική ισότητα βρίσκεται η ανισότητα που προκύπτει απ' την καπιταλιστική εκμετάλλευση», υπογράμμισε, ενώ απαριθμώντας κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών πρόσθεσε ότι «ο πολλαπλασιασμός αυτών των εστιών αντίστασης, η κοινή οργανωμένη πάλη είναι που φοβάστε και προσπαθείτε να ενσωματώσετε και να ευνουχίσετε», ξεκαθαρίζοντας πως «το ΚΚΕ δεν θα το επιτρέψει αυτό, θα αποκαλύπτει τη σύγκλισή σας στον κοινό στόχο για ενσωμάτωση του εργατικού - λαϊκού κινήματος κάτω από ξένη σημαία, στο πλαίσιο του λεγόμενου "εθνικού συμφέροντος" που οδηγεί σε υποταγή την εργατική τάξη στα συμφέροντα της αστικής τάξης και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ