Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πότε θα σταματήσει η ταλαιπωρία;

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες φοιτητές πανεπιστημίων εκτός της ΕΕ κατά τη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων τους στη χώρα μας από το ΔΙΚΑΤΣΑ, έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και Λιάνα Κανέλλη.

«Οι Ελληνες φοιτητές πανεπιστημίων των, εκτός της ΕΕ, χωρών, κινητοποιούνται και καταγγέλλουν, μέσω των συλλόγων τους την πολιτική των διακρίσεων και των πολλαπλών προσκομμάτων που συναντούν για την αναγνώριση της ισοτιμίας των πτυχίων τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ, όπως: το εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής για τις εξετάσεις (1 έως 2 χρόνια), η προχειρότητα και η γενικότερη έλλειψη διαφάνειας ως προς τις διαδικασίες διενέργειάς τους, η ανυπαρξία καθορισμένης εξεταστέας ύλης κλπ. Η απαράδεκτη αυτή μεταχείρισή τους, συνοδεύεται μάλιστα από μια φιλολογία διαρκούς αμφισβήτησης του επιπέδου των σπουδών τους, που υπονομεύει και την επαγγελματική τους προοπτική. Με το πρόσχημα καλύτερου ελέγχου της ποιότητας των σπουδών τους, οι φοιτητές των Ιατρικών Σχολών έχουν να αντιμετωπίσουν, επιπρόσθετα, την προωθούμενη αιφνιδιαστικά αύξηση των, προς εξέταση, μαθημάτων, από δύο - που είναι σήμερα - στα επτά, σταδιακά».

Αναφέροντας τα παραπάνω στο κείμενο της Ερώτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό αν θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να δοθεί τέλος στην απερίγραπτη ταλαιπωρία των αποφοίτων των εκτός ΕΕ πανεπιστημίων με τις εξετάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ. Γενικότερα ρωτούν τον υπουργό αν θα λάβει μέτρα ίσης αντιμετώπισης όλων των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό, είτε εντός είτε εκτός της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ