Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο - 2ο ΤΕΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Παρέδωσαν τα κλειδιά των σχολείων τους

Μαθητές, γονείς και δημοτική αρχή συγκεντρώθηκαν χτες στο υπουργείο Παιδείας

Τα κλειδιά του σχολείου τους παρέδωσαν χτες το πρωί στον υφυπουργό Παιδείας, Ν. Γκεσούλη, οι γονείς και οι μαθητές των 1ου και 2ου ΤΕΕ Περάματος. Του τα παρέδωσαν, μιας και το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας δε λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη, λόγω των τεράστιων ελλείψεων καθηγητών. Ετσι, πάνω από 250 μαθητές που «φοιτούν» στο παραπάνω τμήμα δεν κάνουν καθόλου μαθήματα ειδικότητας, παρά μόνο Γενικής Παιδείας.

Χτες το πρωί, με απόφαση των Δήμου Περάματος, Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, Ενωσης Γονέων Περάματος και των 15μελών των παραπάνω σχολείων, γονείς, μαθητές και δημοτική αρχή πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας να λυθούν άμεσα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Φωνάζοντας συνθήματα και με ιδιαίτερη μαχητικότητα και παλμό, οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους απαίτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας, για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Ομως, την ώρα της συγκέντρωσης, έφτασαν στο υπουργείο και δύο κλούβες με ΜΑΤ, οι οποίοι ανάγκασαν τους μαθητές με σπρωξίδια να απομακρυνθούν... από τα σκαλιά του υπουργείου.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε αρχικά με τον Σπ. Μπακογιάννη, προϊστάμενο για τα ΤΕΕ, απαιτώντας να πάνε οι καθηγητές που λείπουν στο σχολείο. Ομως, αυτός δήλωσε αναρμόδιος, αφού είναι ...υπηρεσιακός παράγοντας, ενώ «έριξε το μπαλάκι» στο ΑΣΕΠ, που καθυστέρησε να κάνει το διαγωνισμό και να βγάλει τα αποτελέσματα. Σε ερώτηση για το τι θα κάνουν οι μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις για τα ΤΕΙ, απάντησε - προσπαθώντας να μοιράσει τη ...μιζέρια - ότι κατά προτεραιότητα να κάνουν μάθημα οι τελειόφοιτοι, με τον έναν και μοναδικό καθηγητή που έχουν και να μην κάνουν η Α` και Β` τάξη.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας, στον οποίο παρέδωσαν τα κλειδιά του σχολείου τους, λέγοντάς του να τους καλέσει να τα πάρουν μόνον όταν θα στείλουν εκπαιδευτικούς στο σχολείο. Αυτός, με τη σειρά του, τους είπε ότι θα ...ενημερώσει τον υπουργό Παιδείας.

Οι μαθητές, μετά την κινητοποίηση, αποφάσισαν, με γενική συνέλευσή τους, να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, την Παρασκευή το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ