Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι καταδίκασε τη φωτιά σε αυτοκίνητο Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη μιλώντας για «σοβαρό περιστατικό» και κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παρεμπόδιση τέτοιων ενεργειών αλλά και για την προστασία των (διπλωματικών) αποστολών και του προσωπικού μας», όπως και για να «οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες και να λάβουν την τιμωρία που τους πρέπει».

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα. Μέχρι και χτες το πρωί πολλά θύματα έμεναν παγιδευμένα μέσα στο λεωφορείο.

ΜΟΣΧΑ.-- Ενα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς «Sukhoi Su-57» συνετρίβη χτες στην περιοχή Καμπάροσκφ της ρωσικής Απω Ανατολής, κατά τη διάρκεια δοκιμών του κατασκευαστή. Ο πιλότος πρόλαβε και εξήλθε χωρίς να τραυματιστεί.

ΡΙΑΝΤ.-- Πέντε άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο και τρεις σε ποινές φυλάκισης συνολικά 24 ετών στη δίκη για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβρη του 2018, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γενικός εισαγγελέας της χώρας. Ο Σαούντ Αλ Καχτάνι, πρώην στενός σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και δεύτερος στην ιεραρχία των υπηρεσιών πληροφοριών, ο στρατηγός Αχμεντ αλ Ασίρι, αθωώθηκαν, όπως και ο πρόξενος Μοχάμεντ αλ Οτάιμπι. Το πτώμα του Κασόγκι δεν έχει ακόμα βρεθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ