Πέμπτη 9 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προγεφύρωμα των πολεμικών σχεδιασμών η Ελλάδα

Σε «προγεφύρωμα» και ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στη Μέση Ανατολή, που φλέγεται, μετά και τη δολοφονία Σουλεϊμανί, αναδεικνύεται η Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, η Σούδα έχει τεθεί σε ετοιμότητα, καθώς στη Μεσόγειο πλέει αυτήν τη στιγμή, με κατεύθυνση προς το Σουέζ και τον Περσικό, το ελικοπτεροφόρο του Ναυτικού των ΗΠΑ «USS Bataan», φορτωμένο με εκατοντάδες πεζοναύτες και πλαισιωμένο από τα συνοδευτικά του πλοία «USS New York» και «USS Oak Hill». Η βάση βρίσκεται σε ετοιμότητα για υποστήριξη του στολίσκου, ανεφοδιασμό και όποια άλλη υπηρεσία χρειαστεί.

Σημειωτέον, τα πλοία και οι πεζοναύτες επρόκειτο να πάρουν μέρος στη διακλαδική άσκηση«Μέγας Αλέξανδρος 2020», που διοργανώνουν (27/1 - 2/2) οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, με χώρο διεξαγωγής την Κεντρική Ελλάδα και το Κεντρικό Αιγαίο, και τμήματά τους να διεκπεραιώνονται μέσω και Ελευσίνας στις 13 του μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο θα ανοιγόταν μεταξύ Λήμνου και Σκύρου και η άσκηση θα κορυφωνόταν με αποβατική ενέργεια στη Σκύρο. Στο ενδιάμεσο θα επιχειρούσαν και τα ελικόπτερα που έχουν αναπτύξει οι Αμερικανοί στο Στεφανοβίκειο, ενώ στην άσκηση έχουν προσκληθεί και οι Γάλλοι, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να στείλουν ένα δικό τους ελικοπτεροφόρο και κομάντος.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθώς οι Αμερικανοί επισπεύδουν τη μετακίνηση δυνάμεών τους προς τα Στενά του Ορμούζ, τα πλοία των Αμερικανών και οι πεζοναύτες τους μπορεί τελικά να μην πάρουν μέρος, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα γίνεται πλέον κόμβος διεκπεραίωσης μάχιμων τμημάτων και υποστήριξής τους στην πορεία προς και από τα μέτωπα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για το λαό.

Προς επιβεβαίωση εξάλλου των παραπάνω, όπως γράφτηκε χτες σε ιστοσελίδα στρατιωτικής ενημέρωσης (militaire.gr) 10 αμερικανικά ελικόπτερα, 4 ελικόπτερα «Chinook» και 6 «Blackhawk», που προηγουμένως είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, προσγειώθηκαν χτες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου και αναμενόταν να ανεφοδιαστούν, για να πετάξουν στη συνέχεια σε βάσεις της Μέσης Ανατολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ