Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΠΑ 2021 - 2027
Νέος πακτωλός στους επιχειρηματικούς ομίλους

Στα 21 δισ. ευρώ προδιαγράφεται το κομμάτι της χρηματοδότησης για τις νέες επενδύσεις προς την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 - 2027, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς μιλώντας στο «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ», που διοργανώθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα.

Πρόκειται βέβαια για τα επίδικα του υπό διαμόρφωση πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ, γύρω από τον οποίο συνεχίζονται οι ενδοαστικοί ανταγωνισμοί και τα παζάρια μεταξύ των κυβερνήσεων της ΕΕ, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και για την τόνωση των νέων κερδοφόρων επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο εστίασε στις προτεραιότητες του ΕΣΠΑ που αφορούν «την πράσινη ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την εξοικονόμηση και μείωση του κόστους Ενέργειας σε όλα τα επίπεδα, την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών, τη διαχείριση υδάτων και συνολικά τις πολιτικές που αφορούν την κυκλική οικονομία».

Σε κάθε περίπτωση, οι χρηματοδοτήσεις της ΕΕ θα αξιοποιηθούν στη «μεταμνημονιακή εποχή» ως ένας ακόμη μηχανισμός επιτάχυνσης των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και στην Ελλάδα, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Πρόκειται για τις προτεραιότητες αιχμής με τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων και κλάδων της οικονομίας και της παραγωγής, σε συνδυασμό βέβαια με τις «υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές», δηλαδή με τη διατήρηση και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ