Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κανένα όφελος για το λαό και τη χώρα από την κλιμάκωση της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίσκεψη του Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα:

«Η επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα και η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη συνιστά κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, από την οποία κανένα όφελος δεν μπορεί να υπάρξει για τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι οι σχέσεις με δυνάμεις τύπου Χάφταρ, που είναι μπλεγμένες στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και παζαρεύουν ταυτόχρονα με πολλά μέρη, μπορούν να αποτελέσουν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας υπέρ των λαών, αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Η δε στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει θετική την επίσκεψη Χάφταρ, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στο βούρκο αυτών των επικίνδυνων σχεδίων».

Βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ευθύνη της κυβέρνησης

Εξάλλου, σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον τ/σ «Alpha» την Πέμπτη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τόνιζε: «Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα γνωστά και χιλιοειπωμένα - και από τον ίδιο και από τον προκάτοχό του κ. Τσίπρα - για τους "ισχυρούς συμμάχους της Ελλάδας, ΗΠΑ και ΕΕ που θα την στηρίξουν", για "τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας" κ.ο.κ., επιχειρήματα που έχουν καταρρεύσει παταγωδώς, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, όπως δείχνει και η επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα, η κύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, που προετοίμασε και εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επεκτείνει η ΝΔ, αλλά και η αποστολή πυραυλικών συστοιχιών και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ