Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις με αιχμή την κυριακάτικη αργία

Από τη νέα συγκέντρωση στο κατάστημα της «Jumbo» στην Πρέβεζα

Eurokinissi

Από τη νέα συγκέντρωση στο κατάστημα της «Jumbo» στην Πρέβεζα
Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «Jumbo» στον Λούρο από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της περιοχής.

Για δεύτερη Κυριακή τα σωματεία έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία, που έχει βάλει μπρος τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος όλες τις Κυριακές του έτους, στις κυβερνήσεις που έχουν εξασφαλίσει το νομοθετικό πλαίσιο και στην αντιπεριφέρεια που έχει φροντίσει να το θέσει σε πλήρη εφαρμογή, πως δεν κάνουν βήμα πίσω από την πάλη για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

«Η Κυριακή αργία μάς ανήκει, κάτω τα χέρια από αυτή», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους αγώνες μας στους σύγχρονους "Εφιάλτες" του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος», καθώς και αυτήν την Κυριακή εκπρόσωποί τους επιχείρησαν να μετατρέψουν την κινητοποίηση των εργαζομένων σε φόντο για τη δική τους προβολή, εισπράττοντας τελικά αποδοκιμασίες.

Την υποστήριξή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν επίσης τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Αρτας και Λευκάδας.

Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι και το Σωματείο συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες για την Κυριακή αργία, σε κοινή πάλη και συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα να δώσουν απεργιακή απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Εργαζόμενοι «Jumbo»: Αρνούμαστε να χαρίσουμε τις Κυριακές μας στην εργοδοσία

«Εμείς οι εργαζόμενοι στα "Jumbo", που εργαζόμαστε με τους πιο στυγνούς όρους εκμετάλλευσης, αρνούμαστε να χαρίσουμε τις Κυριακές μας στην εργοδοσία», σημειώνουν σε ανοιχτή τους επιστολή εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης από όλη τη χώρα.

Απέναντι στην 6ήμερη εργασία, στους χαμηλούς μισθούς, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην εντατικοποίηση, στη δουλειά τις Κυριακές, κάνουν βήματα οργάνωσης μέσα από επιτροπές αγώνες και σωματεία.

Οσο για τον «κουστουμαρισμένο συνδικαλιστή με το όνομα Καραγεωργόπουλος», που «βγαίνει στα site ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων μας και μιλά για εμάς» ενώ «εμφανίστηκε σε κινητοποίηση των συναδέλφων μας και του σωματείου τους στην Πρέβεζα, για να βγάλει φωτογραφίες και να το παίξει αγωνιστής», οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν: «Ο εν λόγω κύριος δεν μας εκπροσωπεί! Δεν θα χτίσει πάνω στα δικά μας προβλήματα και τα αιτήματά μας τη συνδικαλιστική του υπόσταση. Δεν έχουμε ανάγκη από influencer "συνδικαλιστές"!».

Παρέμβαση στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα

Παρέμβαση στα εμπορικά κέντρα «McArhurGlen» και «Smart Park» στα Σπάτα πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή την Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο. Τα μέλη του Συλλόγου μοίρασαν τη σχετική ανακοίνωση, ενώ ανάρτησαν πανό καλώντας στη Γενική Συνέλευση του σωματείου.

«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την πολιτική που καθημερινά μας τσακίζει εντός και εκτός χώρου εργασίας», τονίζει ο Σύλλογος και καλεί σε οργάνωση και αγώνα «για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς».

Κέρκυρα: Κοινή σύσκεψη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων

Σε κοινή σύσκεψη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ με θέμα την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ελαστικοποίηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καλούν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Βιοτεχνών, Εμπόρων και Επαγγελματιών, αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι - ΕΒΕ έχουμε κοινό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους, ντόπιους και ξένους, την αύξηση της κερδοφορίας τους, που προϋποθέτει τη δική μας εξόντωση (αυτό που λένε "ανάπτυξη")!», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ