Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Αναγκαία η ενίσχυση του Νοσοκομείου και των ΚΥ της περιοχής

Την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μεγάρων, Ελευσίνας και Ασπροπύργου αναδεικνύει για μια ακόμα φορά, με αφορμή το εργατικό «ατύχημα» στο διυλιστήριο της «Motor Oil», το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

«Η αδυναμία νοσηλείας και των τεσσάρων διασωληνωμένων εγκαυματιών εξαρχής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως απαιτούσε η βαρύτητα της κατάστασής τους, ανέδειξε για άλλη μια φορά τις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», σημειώνει το Σωματείο.

Υπενθυμίζει τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικολόγων, σύμφωνα με τα οποία απαιτούνται τουλάχιστον 3.000 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ «υπάρχουν μόνο 750 κρεβάτια, από τα οποία λειτουργούν μόνο τα 560, λόγω της μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού».

Συγκεκριμένα, στη ΜΕΘ του «Θριάσιου» Νοσοκομείου «λειτουργούν μόνο τα 7 από τα 8 κρεβάτια, γιατί λείπουν τουλάχιστον 8 νοσηλευτές και 2 ειδικευμένοι γιατροί». Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στη ΜΕΘ και τη ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων, ενώ και στις δύο ΜΕΘ δεν υπάρχει το αναγκαίο βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου).

«Τονίζουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη της άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης του "Θριάσιου" Νοσοκομείου - που βρίσκεται στο κέντρο μιας μεγάλης βιομηχανικής ζώνης, με καθημερινά εργατικά "ατυχήματα" - με μόνιμο προσωπικό, πλήρη - επαρκή κρατική χρηματοδότηση και αναμόρφωση του οργανισμού για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες», καταλήγει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ