Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΣΜΕ
Η πλειοψηφία στην Ομοσπονδία υπονομεύει την απεργία που κήρυξε

Απεργία για τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ έχει κηρύξει για σήμερα η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), υπονομεύοντας όμως η ίδια την απόφαση αυτή, καθώς, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, η πλειοψηφία της ΟΣΕΜ: «Καλεί αόριστα σε συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, αλλά δεν ορίζει χώρο συγκέντρωσης των απεργών, δεν ορίζει πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικής διεκδίκησης και τέλος περιορίζει την κινητοποίηση μόνο στον κλάδο των ΚΤΕΛ ενώ η επίθεση της κυβέρνησης στη μεταφορά είναι συνολική!».

Η επίθεση αυτή, όπως αναφέρει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της, περνά μέσα και από το νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα υδατοδρόμια, στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις που χτυπάνε «όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους του κλάδου των μεταφορών (ΚΤΕΛ, Αστικές Συγκοινωνίες Αθήνας - Θεσσαλονίκης), συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζομένους να παλέψουν για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρη εβδομαδιαία εργασία χωρίς μείωση των αποδοχών. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Σύνταξη για όσους εργάζονται οδηγοί και γενικότερα στα ΒΑΕ στα 55 για τους άνδρες ή 50 για τις γυναίκες. Θέσεις εργασίας σύμφωνα με την ειδικότητα του εργαζόμενου. Ετήσιο προγραμματισμό αναπαύσεων. Ενιαίο Κρατικό Φορέα Μεταφορών - Συγκοινωνιών με κοινωνικό χαρακτήρα για φτηνή, τακτική, αξιόπιστη μεταφορά και συγκοινωνία, με σύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ