Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Επιβεβαίωση της άθλιας κατάστασης που είχε αναδείξει το ΚΚΕ

Με... δύο επικουρικούς γιατρούς - και σε δύο δόσεις - επιχειρούν το υπουργείο Υγείας και η 7η ΥΠΕ να αμβλύνουν τις εντυπώσεις για τη διετή καθυστέρηση στα ραντεβού για το γαστρεντερολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Χανίων.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από καταγγελία γυναίκας ότι της «έκλεισαν» ραντεβού στο γαστρεντερολογικό στις 3 Φλεβάρη του 2022 (!), η διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοίνωσε πως έχει προσλάβει έναν επικουρικό γιατρό και το επόμενο διάστημα θα προσλάβει και δεύτερο και πως τα ραντεβού θα επαναπρογραμματιστούν, ενώ από το υπουργείο Υγείας διαρρεόταν ότι έγινε παρέμβαση του υπουργού.

Ωστόσο, η άθλια αυτή κατάσταση είναι γνωστή εδώ και καιρό στην ηγεσία του υπουργείου, με Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης και η οποία συζητήθηκε στις 31/1/2020.

Το ΚΚΕ ζητούσε την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, ωστόσο ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει διετής αναμονή στο γαστρεντερολογικό, υποστηρίζοντας ότι απλά υπάρχει «κάποιο πρόβλημα στους εξωτερικούς ασθενείς»...

Το ίδιο θέμα ήταν εξάλλου γνωστό και στην προηγούμενη κυβέρνηση και στην προηγούμενη διοίκηση.

  • «Οι όποιες λύσεις δίνονται είναι ευκαιριακές, με ημερομηνία λήξης», ανέφερε ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων ότι θα προσληφθούν δύο επικουρικοί γιατροί, με συμβάσεις που θα λήξουν σε 1-2 χρόνια. «Κανένα προσωρινό μέτρο λόγω της κατακραυγής δεν θα δώσει ουσιαστική λύση όσο οι κυβερνήσεις θεωρούν την Υγεία "κόστος" και τους ασθενείς "πελάτες". Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο αγώνας για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων, με σκοπό την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και άμεση μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ