Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραπέρα «απελευθέρωση» των μεταφορών

Ψηφίστηκε χτες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ιδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις», το οποίο φέρει τη σφραγίδα ΕΕ και κεφαλαίου για την παραπέρα «απελευθέρωση» των μεταφορών, σε βάρος των αναγκών του λαού.

Οσον αφορά τα υδατοδρόμια, η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (2018), τα ιδιωτικοποιεί πλήρως, παρέχει στους ιδιώτες επιπρόσθετες «διευκολύνσεις» που βάζουν στην άκρη ζητήματα ασφάλειας, ενώ δίνει και τη δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίων σε λίμνες, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.

Προβλέπεται ακόμα η κατάργηση του κανονισμού προσωπικού των ΚΤΕΛ, ο οποίος εκτός των άλλων είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών, αλλά και της οδικής ασφάλειας, καθώς κανονίζει τα ωράρια εργασίας κ.ά. Ακόμα ότι θα μπορεί να ανατίθεται μεταφορικό έργο του ΟΑΣ στα ΚΤΕΛ, νόμος που επίσης είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και η σημερινή τον θωρακίζει.

Με το άρθρο 67 η κυβέρνηση κάνει δώρο στον επιχειρηματικό όμιλο του Λάτση, στον οποίο έχει παραχωρηθεί το Ελληνικό, την κατεδάφιση των κτισμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο και υπέρ στις διατάξεις που αφορούν τα υδατοδρόμια, ενώ διαγκωνίστηκε με την κυβέρνηση ποιος είναι ικανότερος να προσελκύσει επενδύσεις. Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είπε πάντως ότι η σύμβαση του Ελληνικού είναι «έργο διακυβερνητικό» και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για τους επενδυτές. Υπερψήφισαν το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισε το ΜέΡΑ25.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο σημείωσε ότι «το νομοσχέδιό σας είναι καθαρά υπέρ των επιχειρηματικών σχημάτων, δηλαδή των ιδιωτών, με τις πλάτες του Δημοσίου. Ακόμα μία φορά καταρρέει το παραμύθι περί ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αφού το αστικό κράτος μπαίνει μπροστά για να ανοίξει πόρτες και παράθυρα για τα ιδιωτικά κεφάλαια και τα κέρδη τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ