Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Επίσκεψη στη Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη βρέθηκε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, όπου συναντήθηκε με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια.

Η ατζέντα επικεντρώθηκε «στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στο Μεταναστευτικό, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Οπως δήλωσε ο ίδιος ο Ν. Δένδιας μετά τη συνάντηση, συμφώνησαν να δώσουν «ώθηση στο οικονομικό κομμάτι», να διευρύνουν το «συντονισμό» τους στο πλαίσιο της ΕΕ «κατά τη συζήτηση και την αναμόρφωση των κανόνων της Ενωσης για το άσυλο, αλλά και γενικότερα το Μεταναστευτικό».

Παραπέρα, ενημέρωσε όπως είπε την Ισπανίδα ΥΠΕΞ «για τις σοβαρές επιπτώσεις της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στη σταθερότητα, στην ασφάλεια και την ειρήνη στη Μεσόγειο, την κοινή μας πατρίδα ως μεσογειακών χωρών», κατήγγειλε τα δύο τουρκολιβυκά μνημόνια ως άκυρα και παράνομα, όπως επίσης ότι υπονομεύουν «την ειρήνη και τη σταθερότητα» και «δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη». «Αυτές τις προσπάθειες τόσο η Ισπανία όσο και η Ελλάδα είναι σε θέση να τις βοηθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικούς στη Λιβύη.

Για τα Δυτικά Βαλκάνια, τέλος, ο Ν. Δένδιας είπε ότι για την ελληνική κυβέρνηση η «ενταξιακή τους προοπτική» είναι «μονόδρομος». «Θεωρούμε ότι η πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της ενταξιακής διαδικασίας δεν θα πρέπει να επιφέρει περαιτέρω καθυστέρηση», πρόσθεσε, στην πρεμούρα της κυβέρνησης να βάλει πλάτη στα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα για ενσωμάτωση της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ