Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προβληματισμός και πλούσια συζήτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή

Βύρωνας
Βύρωνας
Το αυξημένο ενδιαφέρον και η ανησυχία των εργαζομένων και της νεολαίας για τις επικίνδυνες εξελίξεις από την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επιβεβαιώνονται από τις συσκέψεις που διοργανώνονται από τις ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα καθημερινά. Πρωτοβουλίες που δίνουν την ευκαιρία να αναλυθούν η «μεγάλη εικόνα» των ανταγωνισμών και των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στους οποίους πρωτοστατούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η σύνθετη διαπραγμάτευση στα Ελληνοτουρκικά με ορίζοντα τις διευθετήσεις με αμερικανοΝΑΤΟική σφραγίδα, αλλά και η ανάγκη ο λαός να μη μείνει θεατής αλλά να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Σε συγκέντρωση των ΚΟ του δήμου Πειραιά στον κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ, μίλησε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Αλ. Κοτέα, στέλεχος του ΚΚΕ.

Ο Θ. Χιώνης αναφέρθηκε στην αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως επιλογή της αστικής τάξης για να αναβαθμίσει τη θέση της και να επιδιώξει να λάβει μεγαλύτερο κομμάτι από το μοίρασμα της «λείας». Μια επιλογή που βάζει και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο κάδρο των διαπραγματεύσεων με την αστική τάξη της Τουρκίας, για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Πειραιάς
Πειραιάς
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου συχνά ελλιμενίζονται ΝΑΤΟικά πλοία, καλώντας το λαό της πόλης να δείξει πως είναι ανεπιθύμητα.

Πρόσθεσε πως αυτή η επικίνδυνη για το λαό πολιτική του κεφαλαίου παίρνει και στο εσωτερικό της χώρας σάρκα και οστά, με επίκεντρο αυτήν την περίοδο το Ασφαλιστικό, καλώντας σε ξεσηκωμό και κινητοποίηση με κλιμάκωση στις 18/2, μέρα κατά την οποία έχει κηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, μετά την ομιλία έγινε ζωντανή συζήτηση με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Στου Ζωγράφου

Με το ίδιο θέμα διοργανώθηκε συζήτηση την Κυριακή 9/2 από τις ΚΟ Ζωγράφου, στον κινηματογράφο «Αλέκα». Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας με στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας ή με το κλείσιμο συμφωνιών για τη μεταφορά φυσικού αερίου δεν είναι προς το συμφέρον των λαών, αλλά μαγνήτης αρνητικών εξελίξεων. Η επιθετικότητα της Τουρκίας εντάσσεται μέσα σε αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών ανάμεσα στα μονοπώλια για το ποιος θα αποκτήσει προβάδισμα σε ενεργειακές πηγές και όχι μόνο.

Κατήγγειλε ότι η ΝΔ συνεχίζει το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας τις ΝΑΤΟικές βάσεις και έφερε ως παράδειγμα τη βάση της Αλεξανδρούπολης, η οποία προορίζεται ως βάση εφόρμησης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του λαού μας.

Ζωγράφου
Ζωγράφου
Τέλος, τόνισε τη σημασία προβολής των θέσεων του Κόμματος και την ανάγκη ο λαός να παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και επαγρύπνηση.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για ζητήματα όπως το Προσφυγικό, ο εξοπλισμός της Ελλάδας και αν υπηρετεί αμυντικές ή ΝΑΤΟικές ανάγκες κ.λπ.

Στον Βύρωνα

Σε συγκέντρωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Βύρωνα, την Κυριακή 9/2 στο δημαρχείο της πόλης, μίλησε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλα έκανε εκτενή αναφορά στις ανακατατάξεις στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και στο «κουβάρι» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, υπογραμμίζοντας ότι διανύουμε μια περίοδο με σύνθετες και επικίνδυνες εξελίξεις, όπου η κατάσταση στη γειτονιά μας και στην ευρύτερη περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Ιδιαίτερα στάθηκε στο πώς την ίδια στιγμή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα επιχειρούν να ξεπλύνουν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, προπαγανδίζοντας την υποτιθέμενη ασφάλεια υπό ΝΑΤΟική σημαία.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος, με τους φίλους του Κόμματος να θέτουν ερωτήματα για το Προσφυγικό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ