Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για μπίζνες και «ασφάλεια» και με τα ΗΑΕ

Συνάντηση εργασίας του λεγόμενου Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έγινε χτες στην Αθήνα, σε συνέχεια της επίσκεψης Μητσοτάκη στα ΗΑΕ αρχές Φλεβάρη.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΑΕ, υπουργό Επικρατείας Σουλτάν Αχμέντ Αλ Τζαμπέρ. Ακολούθησαν συναντήσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης με τα 30 μέλη της αντιπροσωπείας των ΗΑΕ, για θέματα από την οικονομία και τις «επενδύσεις» έως την «άμυνα», την Ενέργεια, το περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. Αντίστοιχα, παρόντα ήταν κυβερνητικά στελέχη των ΗΑΕ στους τομείς της Ενέργειας, της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Τουρισμού και της Γεωργίας.

Στην κοινή ανακοίνωση των δύο κυβερνήσεων τονίζεται ότι συζητήθηκαν «ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η Διευρυμένη Στρατηγική Συνεργασία των δύο χωρών, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και οι περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή». Οτι ο Κυρ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την πραγματοποίηση του Φόρουμ, χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετική βάση για την αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς».

Από την πλευρά του ο Αλ Τζαμπέρ σημείωσε πως ΗΑΕ και Ελλάδα «μοιράζονται ένα κοινό όραμα που έχει ως στόχο την ευημερία, την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή» και πως «τόσο η Ελλάδα όσο και τα ΗΑΕ είναι σύμμαχες χώρες στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και κάθε μορφής εξτρεμισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ