Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαθαίνει η εμπλοκή σε όλα τα μέτωπα

Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Σε αυτήν τη βάση, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε εφαρμογή της ειλημμένης από πλευράς κυβέρνησης απόφασης να στείλει συστοιχία «Patriot» συν το αναγκαίο προσωπικό - έως και 130 άτομα - στη Σαουδική Αραβία, ήδη μια πρώτη ομάδα αρμόδιων στελεχών μετέβησαν στην αραβική χώρα για κατόπτευση του χώρου προς κατάρτιση της σχετικής αναφοράς. Από δω και στο εξής αναμένεται η σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ώστε να μπει μπρος η φάση της υλοποίησης.

Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας επαναβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μετάσχει με μέσα και προσωπικό στη νέα επιχείρηση της ΕΕ, που από τέλη Μάρτη θα αναπτυχθεί στους θαλάσσιους διαύλους ανοιχτά της Λιβύης, με το πρόσχημα της τήρησης του εμπάργκο όπλων για τη χώρα, ενώ χτες ο Ν. Δένδιας, από τον Λίβανο όπου βρέθηκε, επαναλάμβανε ότι «η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο, είναι έτοιμη να συνεισφέρει προς τούτο με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Και δεν στέλνουν μόνο στρατιωτικό αλλά και πολιτικό προσωπικό στο στόμα του λύκου, σε Λιβύη και Ιράκ, όπου μαίνεται η φωτιά του πολέμου. Οπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» την Τρίτη, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την προκήρυξη θέσεων από μέρους της Eυρωπαϊκής Yπηρεσίας Eξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ - όργανο της ΕΕ) για «απόσπαση στελεχών εθνικών Διοικήσεων των κρατών - μελών» στις αποστολές της ΕΕ «EUBAM Libya» και «EUAM Iraq». Αφορά «ενδιαφερόμενους» σε όλα τα υπουργεία, στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σε όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές και σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Τέλος, η φρεγάτα «Ψαρρά» βρίσκεται νότια της Κύπρου πλέοντας δίπλα στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», ως ένα από τα πλοία προστασίας του, ανοιχτά της Κύπρου, ενώ φημολογείται ότι κοντά βρίσκεται και ελληνικό υποβρύχιο. Η φρεγάτα τις επόμενες μέρες θα συμμετάσχει στη Ναυτική Δύναμη «Task Force 473» του αεροπλανοφόρου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «FOCH 2020» των Γάλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ