Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΑΝΤ.-- Κυβερνητικοί αξιωματούχοι των 20 μεγαλύτερων καπιταλιστικών οικονομικών της υφηλίου (G20) συναντήθηκαν προχτές, για δεύτερη μέρα, στο Ριάντ, προκειμένου να ολοκληρώσουν το κείμενο ανακοίνωσης που θα αναφέρεται στα συμπεράσματα της συνάντησης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά (για πρώτη φορά) και την κλιματική αλλαγή, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των ΗΠΑ. Από την άλλη, συνεχίστηκε το αδιέξοδο στις σκληρές διαπραγματεύσεις πάνω στο θέμα του λεγόμενου «διαδικτυακού φόρου» που προωθούν χώρες της ΕΕ έναντι αμερικανικών κυρίως τεχνολογικών μονοπωλίων («Google», «Apple», «Facebook» κ.ο.κ.).

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά, τραυματίστηκαν χτες, ορισμένοι σοβαρά, όταν αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα πάνω σε πλήθος σε παρέλαση καρναβαλιού στη μικρή πόλη Φοκμάρσεν στην Εσση. Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη και είναι ένας 29χρονος ντόπιος, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο «τρομοκρατικής επίθεσης», αν και οι πρώτες πληροφορίες δεν ανέφεραν πολιτικά ή ρατσιστικά κίνητρα.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Χιλιάδες εργαζόμενοι της «Airbus» διαδήλωσαν την Παρασκευή έξω από εργοστάσιο της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας στη Μαδρίτη και σε άλλες ισπανικές πόλεις, ενάντια στην κατάργηση 630 θέσεων εργασίας στη χώρα. Ο όμιλος είχε ανακοινώσει την Τετάρτη πως καταργεί 2.362 θέσεις εργασίας στα τμήματα Αμυνας και Διαστήματος της παραγωγής του στην Ευρώπη, σε Γερμανία, Βρετανία και αλλού.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η τουρκική κρατική οργάνωση «συνεργασίας και συντονισμού», ΤΙΚΑ, ανέλαβε χτες την υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κένυα.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Λιβανέζος κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε χτες πως ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη οι πρώτες υποθαλάσσιες γεωτρήσεις έρευνας για πετρέλαιο στο «οικόπεδο 4» της ΑΟΖ της χώρας από το πλοίο - γεωτρύπανο «Bahamian Tungsten Explorer».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ