Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ εξετάζουν επιπρόσθετους τρόπους για την εφαρμογή περισσότερων περιορισμών στις πωλήσεις αμερικανικού υλικού στην κινεζική «Huawei Technologies», παρά τα πρόσφατα σχόλια του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέρ των πωλήσεων προς την Κίνα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εκτεταμένες ζημιές σε χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις προκαλούν οι πλημμύρες στην πόλη Σιρούσμπερι της δυτικής Αγγλίας, μετά το πέρασμα των ισχυρών καταιγίδων «Ντένις» και «Κιάρα». Δυσκολίες παρατηρούνται και στις οδικές συγκοινωνίες, καθώς έχουν πλημμυρίσει οι μεγαλύτεροι δρόμοι της περιοχής.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την υποψηφιότητά τους για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ανακοίνωσαν και επίσημα το πρώην στέλεχος του κόμματος, Φρίντριχ Μερτς, και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, Αρμιν Λάσετ. Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως τελικά θα στηρίξει τον Λάσετ και φιλοδοξεί να γίνει αντιπρόεδρος του κόμματος. Ακόμη υποψηφιότητα έχει θέσει ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «στέλνει ισχυρό μήνυμα» η καταδίκη του πρώην κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σχολίασε επίσης πως «ήταν καιρός» ο Γουάινστιν «να λογοδοτήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ