Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
Κρατάνε «μυστικό» τον ευρωτρομονόμο
  • Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες η συντονιστική επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη»
  • Εκκληση των διοργανωτών για συμμετοχή στο αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

«Πέπλο σιωπής καλύπτει τις τελικές αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για τον ευρωτρομονόμο, με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Ούτε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φ. Πετσάλνικος, δεν έδωσε σχέδιο, για να το έχουν οι βουλευτές και να ξέρουν τι συζητούν».

Αυτά τόνισε χτες ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα: «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για τον ευρωτρομονόμο». Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία της ΟΤΟΕ στην Αθήνα. Οι διοργανωτές απηύθυναν έκκληση στο λαό της Αθήνας να πάρει αύριο μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, στις 6.30 το βράδυ, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Ο Θ. Παπαμάργαρης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, είπε ότι ετοιμάζονται νέα, χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα. «Γι' αυτό πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων» πρόσθεσε. «Και πρώτα οι αιρετικές φωνές. Ετοιμάζουν διεθνικούς μηχανισμούς καταστολής. Τα κακά τελειώνουν. Ερχονται τα χειρότερα».

Ο Κ. Διάκος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, τόνισε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει δηλώσει ότι θα είναι δυνατή η έκδοση Ελληνα πολίτη που κατηγορείται για τρομοκρατία. Ούτε ο ελληνικός τρομονόμος δεν τους είναι αρκετός. Τα μέτρα αυτά δεν πάρθηκαν με αφορμή την επίθεση της 11/9, αλλά από τις Συνόδους Κορυφής της Πράγας και της Νίκαιας. Βέβαια, μετά από πιέσεις και κινητοποιήσεις αποφασίστηκε να απαλύνουν κάπως το κείμενο του ευρωτρομονόμου, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον ουσιαστικό του χαρακτήρα».

Η Α. Ζορμπαλά ανέφερε ότι στο ευρωένταλμα καταργείται το διπλό αξιόποινο. Πολίτες που έχουν αθωωθεί, μπορεί να προσαχθούν σε δίκη σε άλλη χώρα, ακόμα και για αδικήματα που δεν προβλέπονται από το ελληνικό δίκαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ