Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Παράκληση» να μείνει εκτός παζαριού η μειονότητα

«Παράκληση» στην τουρκική αστική τάξη να αφήσει εκτός του παζαριού που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Eλληνοτουρκικά τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη έκανε, χτες, ο πρωθυπουργός από τη Ροδόπη την οποία επισκέφτηκε.

«Θα ήθελα πραγματικά τα ζητήματα αυτά που αφορούν τη Θράκη να μείνουν έξω, τελείως έξω, από αυτή την αντιπαράθεση. Να μη δίνονται ερμηνείες που διαστρεβλώνουν την Ιστορία αλλά και το νομικό καθεστώς το οποίο διέπει τη μουσουλμανική μειονότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων περί «τουρκικής» μειονότητας. Είπε ακόμη πως η Θράκη αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση» όσον αφορά την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων και πως «πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού», ενώ σημείωσε ότι η Συνθήκη της Λοζάνης προσδιορίζει «με απόλυτη σαφήνεια» το καθεστώς που διέπει τη μουσουλμανική μειονότητα, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χτες οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά, στον απόηχο των πρόσφατων ΜΟΕ.

Συγκεκριμένα, κατά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, τουρκικά «F-16» έκαναν χτες 8 υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Ρω, Φαρμακονήσι, Λειψοί, Αρκοί, Κουνέλι και Παναγιά. Συνολικά τουρκικά μαχητικά παραβίασαν χτες 40 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ