Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Η νεολαία να μπει δυναμικά στον αγώνα ενάντια στο νόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής ανέφερε ότι ο νόμος της ΝΔ, όπως όλοι οι προηγούμενοι στο «αντιασφαλιστικό γαϊτανάκι που έχει ξεκινήσει από τη 10ετία του '90, όπου καθένας από αυτούς ενσωματώνει όλους τους προηγούμενους, όπως οι μπάμπουσκες, αφομοιώνει, ρετουσάρει και εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο Κατρούγκαλου».

Χαρακτήρισε τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ «πολιτικούς συνεργούς στη μεγάλη ληστεία που έχει γίνει από συστάσεως του ελληνικού κράτους στα ασφαλιστικά ταμεία», δηλαδή «στον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων», για να ενισχυθούν βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες κ.λπ.

Εκανε ειδική αναφορά στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, συνολικά στη νεολαία, καλώντας την «να προσέξει τι λένε αυτοί οι νόμοι γιατί σημαδεύουν τους νέους». Οπως σημείωσε, μέρος του ασφαλιστικού συστήματος πρέπει να είναι η προστασία της μητρότητας από το κράτος, η ασφάλιση των παιδιών των νέων ζευγαριών, τα φάρμακα για τους νέους γονείς και τα παιδιά, οι εξετάσεις, η προστασία από επαγγελματικές ασθένειες και κινδύνους κ.ο.κ., τα οποία πλέον σταδιακά διαγράφονται.

Οι μελλοντικές συντάξεις θα κινούνται γύρω από την εθνική σύνταξη των 380 ευρώ μεικτά αφού με τις «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, την ανεργία θα είναι άπιαστο όνειρο να συγκεντρώσει νέος εργαζόμενος, άνεργος, περιπλανώμενος των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός επιστήμονας με μπλοκάκι από 9.000 έως 12.000 ένσημα. «Ποιος νέος θα καταφέρει να έχει 35 με 40 χρόνια συνεχούς 8ωρης εργασίας;», σημείωσε, προσθέτοντας: «Σπρώχνετε τους νέους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Η νεολαία πρέπει να μπει και θα μπει στον αγώνα ενάντια στο νόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου, ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που χαντακώνει και τους σημερινούς και τους αυριανούς εργαζόμενους και συνταξιούχους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ