Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Το Ασφαλιστικό «κουμπώνει» με την καρατόμηση υπηρεσιών Υγείας

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ανέδειξε ότι το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα πέρα από τη σύνταξη αφορά και τις παροχές Υγείας, όπως προστασία μητρότητας, ασφάλιση των παιδιών και τα εμβόλιά τους, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες κ.ά.

Οπως επισήμανε, το κράτος με την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και με βάση τη στρατηγική ΕΕ - κεφαλαίου «για όσο γίνεται πιο φτηνούς εργαζόμενους, αποσύρεται σταδιακά, μέσω της μείωσης της χρηματοδότησης, από τη δημόσια υγεία, ώστε να διοχετευτεί χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Εφερε ως παράδειγμα τον ΕΟΠΥΥ, όπου το κράτος το μόνο που δίνει είναι 100 εκατ. ευρώ για τους ανασφάλιστους «που δεν φτάνουν ούτε για τα εμβόλιά τους». Από εκεί και πέρα τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ προέρχονται από τις συνεχώς αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και το χαράτσι του 6% που επιβλήθηκε το 2015 και διατηρείται στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. «Μόνο από αυτό το χαράτσι, πέραν των περικοπών στις συντάξεις, οι συνταξιούχοι έχασαν πάνω από 3 δισ. σε 4 χρόνια. Οι ασθενείς την τελευταία 10ετία πλήρωσαν κατά 57% περισσότερα για φάρμακα, ενώ το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν κατά 43% λιγότερο», τόνισε, συμπληρώνοντας πως παράλληλα μια σειρά παροχές (π.χ. φυσιοθεραπείες κ.ά.), που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι είναι άκρως απαραίτητες για την υγεία, περικόπτονται.

Δηλαδή, σημείωσε, το κράτος «μαζί με την κατώτατη λεγόμενη εθνική σύνταξη ψίχουλο, εγγυάται και ένα μίνιμουμ ελάχιστο στοιχειώδες πακέτο παροχών υγείας» και από εκεί και πέρα οι ανάγκες καλύπτονται με το λαό να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ή πληρώνοντας την ώρα της ανάγκης ή προσφεύγοντας στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που ακονίζουν τα μαχαίρια τους. «Να πώς κουμπώνει, σημείωσε, το Ασφαλιστικό» συνολικά με την καρατόμηση των υπηρεσιών στην Υγεία.

Τόνισε ότι η πολιτική στην Κοινωνική Ασφάλιση, τόσο πριν με τις μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τον νόμο Κατρούγκαλου και τώρα το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της ΝΔ είναι «ξεκάθαρη διατίμηση της ανθρώπινης ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ