Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το δίκιο είναι με τους αγρότες

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που έβγαλε χτες, χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των ελαιοπαραγωγών, κτηνοτρόφων και ψαράδων Λέσβου. Σημειώνει πως ο αγώνας αυτός γίνεται κάτω από την όξυνση των προβλημάτων που γεννά η αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ τονίζονται τα παρακάτω: «Οι αγρότες είχαν να αντιμετωπίσουν, εκτός από την πολιτική αυτή της κυβέρνησης, το ψέμα και τη συκοφαντία με στόχο την αποδυνάμωση, τη διάσπαση του αγώνα τους. Η επίθεση αυτή κορυφώθηκε με το σημερινό δελτίο Τύπου του υπουργού κ. Σηφουνάκη. Πρόκειται για μια δήλωση που δείχνει την υποκρισία, την αναλγησία και το ρόλο που παίζει ο κ. υπουργός στην αναχαίτιση του ανερχόμενου κινήματος της αγροτιάς. Με τη δήλωσή του υποτιμά πρώτα απ' όλα τη νοημοσύνη των αγροτών όταν τους αποκαλεί "υποκινούμενους". Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα των γεγονότων έξω από το υπουργείο και αποσιωπά την υποδειγματική στάση των αγροτών μέσα σ' αυτό.

Αλήθεια ποιος πραγματικά προκάλεσε τα επεισόδια; Οι αγρότες που απαιτούσαν να εισέλθουν ειρηνικά στο υπουργείο (που όπως παραδέχεται ο ίδιος είναι περιουσία δική τους) και να ζητήσουν απάντηση και λύση στα προβλήματά τους; `Η ο ίδιος που παρέταξε την αστυνομία και τα ΜΑΤ έξω και μέσα στο υπουργείο;

Οι χιλιάδες αγρότες που πήραν μέρος στο αγωνιστικό και ειρηνικό συλλαλητήριο ξέρουν τι πραγματικά συνέβη και οι ίδιοι θα ενημερώσουν όλο το λαό της Λέσβου. Ο ίδιος ας αρκεστεί σε όσες δηλώσεις θέλει στα ΜΜΕ εκ του ασφαλούς. Θα παρακαλούσαμε τον υπουργό αν έχει την τόλμη ας πάει στα χωριά και να τα πει ο ίδιος στους αγρότες. Τότε θα πάρει την πραγματική απάντηση από τους ίδιους.

Οι δε κατηγορίες του σ' ό,τι αφορά το ΚΚΕ δε μας αγγίζουν και εντάσσονται στη γραμμή του "λαλιώτικου" ροκ. Οι κομμουνιστές αγρότες της Λέσβου είναι υπερήφανοι γιατί πάλεψαν αυτό το τριήμερο, όπως και πριν, με όλους τους αγρότες ανεξάρτητα από κομματικές, πολιτικές - ιδεολογικές πεποιθήσεις για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αυτό θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον.

Η ΝΕ του ΚΚΕ καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος, τους Κνίτες και τις Κνίτισσες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις να σφυρηλατηθεί η ενότητα του λαού ώστε να οικοδομηθεί ένα Μέτωπο των αγροτών, εργατών, ΕΒΕ, της νεολαίας στην προοπτική της ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και την εγκαθίδρυση μιας λαϊκής εξουσίας και οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ