Τετάρτη 18 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε αλλοδαπούς και όσους έρχονται από χώρες εκτός ΕΕ

Την απαγόρευση εισόδου στη χώρα πολιτών που δεν είναι Ελληνες ή προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρά μόνο για περιπτώσεις που σχετίζονται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή σοβαρό οικογενειακό θέμα, ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Επιπλέον, συνέστησε σε όσους βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού. Σε ό,τι αφορά τους Ελληνες και τους Κοινοτικούς αλλοδαπούς, ανέφερε πως μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, απευθύνοντάς τους ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 μέρες. Τη σύσταση αυτή έκανε ιδιαίτερα για όσους έχουν έρθει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε χτεσινή του ανακοίνωση το ΥΠΕΞ συστήνει στους Ελληνες πολίτες του εξωτερικού να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, ενώ αν βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό να ενημερωθούν για τα εκεί μέτρα μέσω των σχετικών ενημερώσεων των ελληνικών αρχών από τις οικείες ιστοσελίδες και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης των ελληνικών αρχών, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμα, το υπουργείο Υποδομών παρατείνει μέχρι τις 30 Απρίλη την ισχύ των αδειών οδήγησης και των δελτίων ΚΤΕΟ. Εξαιρούνται μόνο φορτηγά και λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές και ελέγχονται κι από άλλα κράτη, ενώ δεν θα γίνουν και οι εξετάσεις υποψήφιων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30ή Μάρτη. Αναστέλλονται, επίσης, μέχρι την 30ή Απρίλη όλες οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης, σταματούν να γίνονται θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα και παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία η ισχύς όλων των αδειών οδήγησης. Και από αυτό το μέτρο εξαιρούνται αναγκαστικά μόνο οδηγοί που κάνουν διεθνείς μεταφορές και πρέπει να αναθεωρήσουν τις άδειές τους.

Τέλος, για όσο διάστημα ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων το υπουργείο Υποδομών έδωσε κατευθύνσεις στην ΕΥΔΑΠ να μην προχωρά σε διακοπές υδροδότησης.

Κάτι ανάλογο πάντως δεν συνέβη μέχρι και χτες από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις οφειλές σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης για το μόνο που δεσμεύτηκε χτες, ήταν η ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ