Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Του χρόνου οι τροπολογίες

Με το νέο χρόνο θα συζητηθούν τελικά τρεις τροπολογίες, που αφορούσαν στη φορολόγηση των «ρέπος», στις τιμές των φαρμάκων και στις απαλλοτριώσεις, οι οποίες είχαν κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη μηχανοργάνωση του ΙΚΑ. Αυτά μετά από έντονες αντιπαραθέσεις χτες στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ, που είχαν σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Αποστόλου Κακλαμάνη, που απαίτησε την απόσυρση των τροπολογιών.

Οσον αφορά στις τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών αφορούν η πρώτη στη φορολόγηση των «ρέπος» με 7%, καθώς και στην κατάργηση του χαρτόσημου στις εξοφλήσεις μισθών και συντάξεων και η δεύτερη στον ορισμό των πολιτικών δικαστηρίων ως αρμόδιων για την εκδίκαση υποθέσεων απαλλοτριώσεων.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Απόστολος Κακλαμάνης επισήμανε ότι «οι τροπολογίες δεν μπορούν να ψηφιστούν, γιατί είναι άσχετες με το νομοσχέδιο», ενώ σημείωσε ότι αυτού του είδους η πρακτική δε συνιστά σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ο υφυπουργός Οικονομίας Απόστολος Φωτιάδης διαμαρτυρήθηκε έντονα, λέγοντας ότι η Βουλή αναλαμβάνει την ευθύνη ότι «δε θα ισχύσει η φορολογική μεταρρύθμιση για το 2002». Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης αν συμφωνεί στη συζήτηση των τροπολογιών ήταν αρνητικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ