Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Θα την πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες

Σχετικά με το επικείμενο ξεπούλημα της ΑΤΕ και των θυγατρικών της, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε:

«Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, των θυγατρικών της εταιριών και των εταιριών μετοχικού ενδιαφέροντος ΑΤΕ-ΑΣΟ όπως ΣΕΚΑΠ, ΔΩΔΩΝΗ, ΡΟΔΟΠΗ κ.ά., που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, αποτελεί αντιδραστική διαρθρωτική αλλαγή στην αγροτική οικονομία, που τις συνέπειές της θα τις πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Με τις αλλαγές αυτές θα ενταθεί ο τοκογλυφικός χαρακτήρας της ΑΤΕ σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και συνεταιρισμών. Θα περικοπούν ακόμα περισσότερο οι χρηματοδοτήσεις τους. Θα επιταχυνθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί των περιουσιακών στοιχείων των χρεωμένων αγροτών και συνεταιρισμών. Θα οργιάσει ακόμη περισσότερο η κερδοσκοπία των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και των καταναλωτών. Θα αυξηθεί η ανεργία στην ύπαιθρο και θα αφαιρεθούν βασικά εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων στις παραπάνω επιχειρήσεις. Θα επιταχυνθεί ο παραπέρα οικονομικός και κοινωνικός μαρασμός της υπαίθρου.

Οι αλλαγές αυτές μαζί με τις ποσοστώσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα συνυπευθυνότητας, μαζί με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων και τη δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος, έχουν στόχο να συγκεντρώσουν τη γη και την αγροτική παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Να αυξήσουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών.

Το ΚΚΕ ριζικά αντίθετο με αυτές τις αλλαγές καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ και στις εταιρίες της να συντονίσουν την πάλη τους, για να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Ταυτόχρονα, να συμβάλουν με την πάλη τους στη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου που θα αναδείξει και θα στηρίξει μια λαϊκή εξουσία, για να εφαρμόσει φιλεργατική - φιλοαγροτική πολιτική. Στα πλαίσια αυτής της λαϊκής οικονομίας η δημόσια ΑΤΕ, οι δημόσιοι αγροτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις θα έχουν κοινωνικό, αναπτυξιακό, παραγωγικό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Θα στηρίζουν και θα συμβάλλουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναζωογόνηση της υπαίθρου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών (2009-11-13 00:00:00.0)
ΠΑΜΕ μαζί με τους εργάτες! (2005-10-23 00:00:00.0)
Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ (2004-10-10 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη υψώνονται τα λάβαρα του αγώνα (2003-05-18 00:00:00.0)
Κατηγορηματικό «Οχι» (2002-05-21 00:00:00.0)
Ωρα για το μέτωπο μικρομεσαίας αγροτιάς - λαϊκών στρωμάτων (1999-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ