Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Λούστρο» στη φτώχεια των αγροτών

Να εμφανίσει ως «χριστουγεννιάτικο μποναμά» στους αγρότες το γεγονός ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα Leader + (Λίντερ Πλας) επιχείρησε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς παραχωρώντας και σχετική πανηγυρική συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός, δήλωσε στη συνέντευξη πως τον ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή γιατί γίνεται σε μια περίοδο ιδιαίτερης ευαισθησίας για τους αγρότες. Οταν όμως ρωτήθηκε τι έγινε με τα προηγούμενα προγράμματα και τι όφελος θα έχουν οι αγρότες από το Λίντερ Πλας, «το γύρισε στο καλαματιανό»! Ο απολογισμός, είπε, θα γίνει τις επόμενες μέρες, ενώ για τα οφέλη των αγροτών απέφυγε να... κάνει προβλέψεις. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι αγρότες για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να ευνοηθούν από το λίντερ, ούτε στο θέμα της βελτίωσης του εισοδήματός τους, ούτε στην ανάπτυξη της παραγωγής τους.

Οι λεγόμενες «καινοτόμες» δράσεις αυτού του προγράμματος, δηλαδή, ξενώνες, μονοπάτια, αγροτικά μουσεία, συσκευαστήρια αρωματικών φυτών κλπ., θα ωφελήσουν ξανά, στο όνομα της ανάπτυξης της υπαίθρου, κυρίως μη αγρότες επιχειρηματίες. Παράλληλα, θα ωφεληθούν και διάφορες μελετητικές και αναπτυξιακές εταιρίες, καθώς και οι λεγόμενοι «συλλογικοί φορείς». Οσο για τα κονδύλια το νέου Λίντερ Πλας που διαρκεί μέχρι το 2006, όπως ανακοινώθηκε χτες, η κοινοτική συνεισφορά θα είναι 182.900.000 ευρώ (62,32 δισ. δραχμές περίπου) η εθνική συμμετοχή 68.282.221 ευρώ (23,27 δισ. δραχμές) και η ιδιωτική συμμετοχή είναι 141.432.222 ευρώ (48,1 δισ. δραχμές).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ