Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το κοινό αξιολογεί

Προτιμήθηκε ο χορός
Προτιμήθηκε ο χορός
Γυναίκα, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, υπάλληλος, μέσου εισοδήματος, 25-34 ετών, με σταθερή σχέση με τον πολιτισμό, αποτελεί τον αντιπροσωπευτικό θεατή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του. Θέλοντας, να γνωρίσει το κοινό του και τι θέλει από ένα φεστιβάλ, το Ελληνικό Φεστιβάλ, ανέθεσε την έρευνα στην εταιρία DATA RC, τα αποτελέσματα της οποίας με θέμα «Το Φεστιβάλ Αθηνών αξιολογείται από το κοινό του», παρουσιάστηκαν παρουσία των Νίκου Χριστοδουλάκη, Δημήτρη Γεωργακόπουλου, Δημήτρη Γεωργαράκη, από τον Περικλή Κούκο.

Η έρευνα έγινε σε 930 άτομα στα ταμεία του Φεστιβάλ στη Σταδίου (σε ποσοστό 90%) και στο Ηρώδειο (ποσοστό 10%), με προσωπική συνέντευξη και δομημένο ερωτηματολόγιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στους θεατές υπερτερούν οι γυναίκες (60%), και στο χορό 70%. Ως προς το επάγγελμα είναι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι (σχεδόν 40%), πολύ μεγάλο μέρος είναι ελευθεροεπαγγελματίες και φοιτητές (16,8%). Το επάγγελμα διαφέρει, ανάλογα με την κατηγορία των εκδηλώσεων. Οι φοιτητές αποτελούσαν σημαντικό τμήμα των θεατών του χορού και πολύ λιγότερο της συμφωνικής μουσικής.

Το μεγάλο μέρος του κοινού είναι κάτοικοι της Αθήνας. Μόλις 0,5% είναι από τη Θεσσαλονίκη, 0,2% από την Πάτρα και 7% από άλλες πόλεις. Από αυτούς το 40% ήρθαν ειδικά για το Φεστιβάλ. Το ξένο κοινό προέρχεται κυρίως από την Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.

Ο Περικλής Κούκος ανακοίνωσε την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών 2002 με τα Μπαλέτα της Λοζάνης του Μορίς Μπεζάρ, ο οποίος και επιθυμεί να περιλάβει στο πρόγραμμα χορογραφίες πάνω σε ελληνική μουσική. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προοπτική ανοίγματος, με ανταλλαγές, σε χώρες τουριστικά απομακρυσμένες από την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ