Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Κάλεσμα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους, εργαζόμενους και επαγγελματίες της Ηπείρου για ενωμένο αγώνα, προκειμένου να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίηση και της «ΔΩΔΩΝΗΣ» με την εισαγωγή της εντός του Α` εξαμήνου του 2002 στο χρηματιστήριο και με την ιδιωτικοποίηση μέχρι και το 65% της ΑΤΕ.

Με την απόφασή της αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει να επιφέρει ένα νέο ισχυρό πλήγμα στα εργαζόμενα νοικοκυριά των αγροτοκτηνοτρόφων και να επιταχύνει τις διαδικασίες συγκέντρωσης της αγροτικής γης και της κτηνοτροφίας στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, παραδίνει τους αγροτοκτηνοτρόφους στο έλεος του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς στο εξής τα επιτόκια των αγροτικών δανείων, οι ποσοστώσεις και οι τιμές συγκέντρωσης του γάλακτος και του καπνού, καθώς και οι τιμές πώλησης των ζωοτροφών θα καθορίζονται με γνώμονα την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών.

Οι μάσκες του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα και σ' όλη την Ηπειρο πέφτουν. Οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης του υφυπουργού Β. Αργύρη κονιορτοποιούνται από τις ίδιες τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησής του. Οι ελιγμοί του με τη χρησιμοποίηση των προέδρων των πέντε Ενώσεων των Συνεταιρισμών της Ηπείρου ότι τάχα θα συνενωθούν οι Ενώσεις, για να κρατήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της «ΔΩΔΩΝΗΣ» έπεσαν στο κενό. Ολα τούτα είχαν στόχο τον αποπροσανατολισμό και στη συνέχεια τον αιφνιδιασμό των κτηνοτρόφων, για να περάσει το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»

Τώρα, όσοι κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη «ΔΩΔΩΝΗ» δεν πίστευαν ότι η κυβέρνηση την ιδιωτικοποίησε, έχουν όλες τις αποδείξεις στα χέρια τους.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το επιχειρούμενο έγκλημα σε βάρος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής βιομηχανίας.

Κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, εργαζόμενοι, επαγγελματίες.

Στα χέρια σας είναι να αποτρέψετε με το συνεχή, επίμονο και σκληρό αγώνα σας, το ξεπούλημα του ιδρώτα σας και το παραπέρα μαράζωμα της περιοχής.

Οπου έγιναν ιδιωτικοποιήσεις (άμεσες ή έμμεσες), ακολούθησαν μαζικές απολύσεις.

Οπου οι καπιταλιστές και μεγαλέμποροι κυριάρχησαν στην εμπορία, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων κατέβασαν τις τιμές τους σε εξευτελιστικά επίπεδα (βλέπε βαμβάκι, καπνό, λάδι κ.ά.). Το ίδιο θα κάνουν και με την τιμή του γάλακτος. Θα τη ρίξουν κατακόρυφα για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, ενώ θα εισάγουν γάλατα από το εξωτερικό. Καμιά επανάπαυση, καμιά ανοχή.

Απομονώστε και καταδικάστε την αντιαγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ξεκληρίζει χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες μετατρέποντάς τους σε περιπλανώμενους ανέργους.

Το ΚΚΕ προτείνει μια διαφορετική ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που θα διασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα και την αγροτική απασχόληση, θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού, θα προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Η ανάπτυξη αυτή θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα δημιουργούν τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Ενισχύστε την πολιτική του λαϊκού μετώπου, της κοινωνικής πολιτικής συμμαχίας της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων.

Εμπρός στον ενωμένο αγώνα για να μην ξεπουληθεί η «ΔΩΔΩΝΗ», για να ενισχυθεί η αγροτοκτηνοτροφία που είναι πηγή ζωής και βασικός δρόμος επιβίωσης για την Ηπειρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ