Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΟΕ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΕ
Θέλουν να... συμβάλλουν στην ιδιωτικοποίηση

«Αιφνιδιαστική και απαράδεκτη» χαρακτηρίζουν η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα την εξαγγελία ιδιωτικοποίησης της τράπεζας που έγινε από τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, εντοπίζοντας όμως το πρόβλημα στο ότι δεν προηγήθηκε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και όχι στο ίδιο το γεγονός της πρόθεσης ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής!!!

«Δεν είναι σαφές ότι η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, έτσι όπως προτείνεται, ενισχύει και δεν απαξιώνει την ίδια την τράπεζα. Πολύ δε περισσότερο, όταν δεν παρέχονται, πέραν των εξαγγελιών και συγκεκριμένες γι' αυτό εγγυήσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου.

Επιπλέον, δίνονται και «οδηγίες» για το τι πρέπει να γίνει, αφού επισημαίνεται πως δεν αποκλείουν την ανάγκη σύναψης στρατηγικής συμμαχίας, με την προϋπόθεση ότι δεν πρέπει κάτι τέτοιο να οδηγήσει σε απορρόφηση της ΑΤΕ, δεν πρέπει να συνοδευτεί από την εκχώρηση του μάνατζμεντ και ότι πρέπει να διασφαλίζονται οι εθνικές πολιτικές για την αγροτική οικονομία.

Καταληκτικά, οι δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν «την αντίθεσή τους για το περιεχόμενο των εξαγγελιών και σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης», αναμένοντας συνάντηση με τον υπουργό για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ