Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Κοινός συκοφάντης ο υφυπουργός Γεωργίας
  • Ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ καλύπτει παρανομίες στην παράδοση βαμβακιού για να πέσει η τιμή και να έχει λόγο να διαμαρτύρεται!
  • Σε άλλους να απευθυνθεί για νοθείες και όχι στο ΚΚΕ τόνισε ο Σπ. Στριφτάρης

Ως κοινός συκοφάντης εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας Ε. Αργύρης και προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το ΚΚΕ καλύπτει τις παρανομίες και αποτρέπει τον έλεγχο για το βαμβάκι που παραδίνουν οι παραγωγοί, με σκοπό να υπάρξει χαμηλή τιμή για να έχει λόγο το ΚΚΕ να διαμαρτύρεται!

Ο υφυπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη για το εάν θα επιδοτηθεί ολόκληρη η πραγματικά παραχθείσα ποσότητα βαμβακιού και αντί να απολογηθεί για την αντιαγροτική πολιτική του, αναφέρθηκε στις διάφορες παρανομίες που γίνονται και συκοφαντικά ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στον Σπ. Στριφτάρη ότι «με αυτήν την αγωνία που εκφράζετε για τους παραγωγούς, το μόνο που κάνετε είναι να καλύπτετε ή να μας αποτρέπετε να συνεχίσουμε τους ελέγχους». Δε σταμάτησε όμως εκεί, αλλά συνέχισε προσθέτοντας «θέλετε χαμηλή τιμή στο προϊόν» για να «έχουμε και εμείς λόγο να διαμαρτυρόμαστε»!

Παραγνωρίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους βαμβακοπαραγωγούς και τους οδήγησε στους δρόμους του αγώνα, ανακάλυψε «κομμουνιστικό δάκτυλο», λέγοντας ότι «έχετε συμμετοχή, κύριε Στριφτάρη, στη σύγχυση και στην αγωνία των παραγωγών, που την προκαλέσατε».

Ο Σπ. Στριφτάρης αφού επισήμανε ότι ο υφυπουργός δεν απάντησε στο ζητούμενο της Ερώτησης τόνισε: «Θέλω να πω ότι αυτά που λέει για τις παρανομίες που γίνονται δεν αφορούν εμάς. Πολλές φορές μάλιστα - το έχουμε υποδείξει και στο υπουργείο Γεωργίας - γίνονται νοθείες. Γι' αυτό το λόγο σε άλλους πρέπει να απευθύνεται και όχι στο ΚΚΕ όταν λέει αυτά που λέει».

Οσο για τον ισχυρισμό του υφυπουργού ότι οι υπηρεσίες έπιασαν εικονική ποσότητα βαμβακιού, τόνισε: «Πού την έπιασαν; Αφού ήταν εικονική, πού τη βρήκαν και την έπιασαν; Απλώς είχε δηλωθεί ποσότητα που δεν υπήρχε. Δεν έπιασαν εικονική ποσότητα, γιατί η εικονική δεν πιάνεται, αφού δεν υπάρχει». Ο βουλευτής είπε ότι αυτό που προκαλεί ανησυχίες στους παραγωγούς είναι ότι δεν επιτρέπεται να εκκοκκιστεί ποσότητα που παραδίνεται, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν οι παραγωγοί τιμολόγιο για να εξοφληθούν. Και υπογράμμισε:

«Τα επιλέξιμα στρέμματα είναι 3.805.000, αλλά η ποσότητα που παρήχθη από αυτά τα στρέμματα πώς θα ελεγχθεί εάν είναι 300, 200, 500 ή 600 (κιλά το στρέμμα); Για να μην υπάρχει λοιπόν αυτή η αναστάτωση, καλείστε να απαντήσετε σε ένα απλό ερώτημα: Οι παραγωγοί που παραδίνουν το βαμβάκι τους στα εκκοκκιστήρια και δεν εκκοκκίζεται, γιατί δεν επιτρέπεται να εκκοκκιστεί; Ο συνειρμός πάει εκεί: Θα επιδοτηθεί όση ποσότητα αποφάσισε η κυβέρνηση για να καλύψει αυτό που ουσιαστικά λέμε από την αρχή, δηλαδή τη χειροτέρευση του κανονισμού του βαμβακιού, ο οποίος είναι χειρότερος από τον προηγούμενο». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση για όλα αυτά πήρε τις προηγούμενες μέρες το μάθημά της από τους ίδιους τους αγρότες με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ