Παρασκευή 17 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αφαντο το υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Αθήνας

Τη στάση του υπουργείου Εργασίας, η πολιτική ηγεσία του οποίου παραμένει άφαντη παρά τις προσπάθειες για συνάντηση με εργαζόμενους στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Κι ενώ το υπουργείο και ο ίδιος ο υπουργός «είναι κυριολεκτικά άφαντοι», οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Αθήνας «βρίσκονται μαζικά σε αναστολή συμβάσεων», ενώ εκατοντάδες συμβασιούχοι από το χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης έχουν απολυθεί χωρίς να ενταχθούν καν στη ρύθμιση για το επίδομα των 800 ευρώ, «παρόλο που οι συμβάσεις έληξαν μέσα στο Μάρτη».

Το Εργατικό Κέντρο υπενθυμίζει ότι η εργοδοσία στις εταιρείες «Swissport» και «Skyserv» αποφάσισε να «λήξει» τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που αντιστοιχούν στο 70% περίπου του προσωπικού, με αποτέλεσμα 400 περίπου εργαζόμενοι να είναι άνεργοι, «χωρίς καμία στήριξη, ενώ πολλοί από αυτούς δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα ανεργίας».

«Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε το μπαλάκι ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία αλλά και μεταξύ υπουργείων και εργοδοσίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ήσυχους τους κυβερνώντες να δίνουν υποσχέσεις και να ανακοινώνουν μέτρα από τις τηλεοράσεις χωρίς να υπάρχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και απαιτεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να δώσουν λύση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο αεροδρόμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ