Παρασκευή 17 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Τουλάχιστον 11.000 νεκροί ενδέχεται να μην έχουν καταγραφεί

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Ακόμη και 11.600 επιπλέον ενδέχεται να είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό σε δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως γηροκομεία και σπίτια για Ατομα με Αναπηρίες, αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «El Pais» με συγκεντρωτικά στοιχεία από τις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας.

Τα δεδομένα προκύπτουν από τη συλλογή των στατιστικών που δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των κοινοτήτων στο υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παρέχει πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα και να μην υπολογίζει αυτούς τους νεκρούς.

Οι τουλάχιστον 18.600 νεκροί από κορονοϊό, που ανέφερε το υπουργείο Υγείας μέχρι την Πέμπτη, είναι μόνο όσοι είχαν υποβληθεί στο διαγνωστικό τεστ, η πλειοψηφία τους στα νοσοκομεία. Είναι άγνωστο πόσοι ακριβώς από τους 11.657 νεκρούς στα κοινωνικά κέντρα - δημόσια και ιδιωτικά - συμπεριλαμβάνονται στα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το σίγουρο είναι πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εκτός των επίσημων στατιστικών.

Ενδεικτικά:

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Κοινωνικών Πολιτικών της Μαδρίτης που παρέδωσε στο κεντρικό υπουργείο Υγείας της χώρας την Τετάρτη, 4.953 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας σε δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, είτε από κορονοϊό, είτε με συμπτώματα κορονοϊού. Δηλαδή περίπου 2.000 περισσότεροι από τα επίσημα στοιχεία.

Στην Καταλονία, πάνω από 1.800 άνθρωποι πέθαναν μέσα στις δομές με συμπτώματα. Η Καστίλη και Λεόν αναφέρει 827 επιβεβαιωμένους θανάτους από κορονοϊό και επιπλέον 1.039 άτομα που πέθαναν με συμβατά συμπτώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ