Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Νέος αυξημένος προϋπολογισμός

Συνεδρίασε χτες η Διυπουργική Επιτροπή. Αν και «κόβονται» ορισμένα έργα, όλα δείχνουν ότι το κόστος θα πλησιάσει τα 3 τρισ. δραχμές

Μέσα στο Γενάρη αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός των κρατικών δαπανών που αφορά την ολυμπιακή προετοιμασία. Αυτό ανακοίνωσε χτες μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης και όλα δείχνουν πως αν και «κόβονται» ορισμένα από τα προγραμματιζόμενα έργα το συνολικό κόστος των αγώνων θα εκτοξευτεί πάνω από τα 2,5 με 3 τρισ. δρχ.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα μέλη της Διυπουργικής έβαλε τους εξής στόχους για το 2002. Σύνεση στη διαχείριση των ολυμπιακών δαπανών (σ.σ. είναι προφανές ότι υπάρχει δυσκολία να συγκρατηθεί το συνολικό κόστος, τώρα που ολοκληρώνονται και οι οριστικές μελέτες των ολυμπιακών έργων), συνέπεια στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των δεσμεύσεων προς τη ΔΟΕ, άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων, που αφορούν την ολυμπιακή προετοιμασία, τήρηση των αποφάσεων της κυβέρνησης, συνεργασία και προβολή των θετικών επιπτώσεων από τη διοργάνωση των Αγώνων στην Ελλάδα.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός μίλησε για τα «προβληματικά έργα», όπως το κέντρο σλάλομ στο Ελληνικό και τα έργα στο Φάληρο. Μέχρι το Φλεβάρη του 2002 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση όλων των έργων, ενώ σε πρώτη προτεραιότητα εντάσσονται τα έργα που αφορούν την κατασκευή των δημοσιογραφικών χωριών, των έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά και την πρόοδο των διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τα υπουργεία Υγείας, Δημοσίας Τάξεως και Μεταφορών.

Τέλος, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής που θα κοστίσει δεκάδες δισεκατομμύρια, αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας με εκπροσώπους των υπουργείων Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Τύπου και Παιδείας, στην οποία θα ενσωματωθούν και οι αρμόδιες διευθύνσεις της «Αθήνα 2004». Ακόμα, θα δημιουργηθεί Κέντρου Τύπου για τους ξένους δημοσιογράφους με έδρα το Ζάππειο, ενώ θα συσταθεί ειδική ομάδα υπό τον Τηλ. Χυτήρη, για την παρακολούθηση και άμεση αντίδραση της Ελλάδας σε όσα ζητήματα ή δημοσιεύματα αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ