Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο Θεμιστοκλής Ζαφειρόπουλος

Πέθανε και κηδεύτηκε χτες στη γενέτειρά του, την Καρδίτσα, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πρόεδρος της αντιστασιακής οργάνωσης «Φοίνικας», Θεμιστοκλής Ζαφειρόπουλος. Συγγενείς και φίλοι, οι συναγωνιστές και σύντροφοί του στην Εθνική Αντίσταση και στο ΚΚΕ, καθώς και πλήθος Καρδιτσιωτών, συνόδεψαν τον αγωνιστή στην τελευταία του κατοικία.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Β. Φυτσιλής, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Η μεγάλη, πολύπαθη, αγωνιστική οικογένεια των Ζαφειροπουλαίων, χάνει σήμερα και τον τελευταίο "κλώνο" της, από τους άντρες, ένα ακόμα από τα επίλεκτα μέλη της, που πρόσφερε τα πάντα, για τη Λευτεριά και την Εθνική Ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Τρία παλικάρια της οικογένειας, ο Θανάσης, ο Δημοσθένης και ο Ελπιδοφόρος, έπεσαν στο πεδίο της τιμής κατά την περίοδο της γερμανοϊταλικής κατοχής. Πιάστηκαν, ύστερα από προδοσία και βρήκαν και οι τρεις μαρτυρικό θάνατο από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του Γ` Ράιχ, στη θέση "Ανάχωμα" της Καρδίτσας».

Και συνέχισε: «Η οικογένεια των Ζαφειροπουλέων ήταν, από το ξεκίνημα της Εθνικής Αντίστασης, ολόψυχα δεμένη στον αγώνα και πλήρωσε γι' αυτή την προσφορά βαρύτατο φόρο αίματος.

Ο Θεμιστοκλής στάθηκε, μέχρι την τελευταία του πνοή, αταλάντευτος αγωνιστής του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, όπου ήταν πιστό και εξέχων μέλος, ως πρόεδρος του "Φοίνικα", αλλά και με τις νομικές του γνώσεις βοήθησε χιλιάδες αγωνιστές στα προσωπικά τους προβλήματα και στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Με τον πράο χαρακτήρα του, με την καλοσύνη και την ευγένειά του, είχε κατακτήσει τη γενική εκτίμηση και το σεβασμό, όχι μόνο από τους φίλους και συναγωνιστές του, αλλά ακόμα και από τους ίδιους τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Αποχαιρετιστήρια ομιλία έκανε και ο Απ. Πίτσαβος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.

Στην κηδεία του Θεμιστοκλή Ζαφειρόπουλου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος, αντιπροσωπείες, της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Β. Μπούτα, της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΕΠΠ και πλήθος φίλων και συναγωνιστών του από την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στεφάνια κατέθεσαν η οικογένειά του, το κεντρικό ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, η ΝΕ Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ, το ΔΣ του «Φοίνικα», η ΚΕ του ΚΚΕ, η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ