Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... σιβηρικά τρένα

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΤΙΓΚΑ» από βουλευτές νομών της Βόρειας Ελλάδας ήταν το τρένο «Ιντερσίτι» που ήρθε χτες από τη Θεσσαλονίκη. Είχαν αποκλειστεί, βλέπετε, από την κακοκαιρία και έπρεπε οπωσδήποτε να έλθουν για να συμμετάσχουν στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Αργησαν μεν αλλά έφτασαν.

Ανάμεσά τους και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φυσικά, οι οποίοι, υποθέτουμε, κάθε άλλο παρά διαφωνούντες με τον προϋπολογισμό είναι. Αλλιώς, υποθέτουμε, θα είχαν θυμηθεί την παλιότερη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου και θα είχαν «κατεβεί από το τρένο», κάπου στα Τέμπη!

Τους δυστυχείς μηχανοδηγούς συλλογιζόμαστε βέβαια. Ξέρετε τι είναι να μεταφέρεις στην Αθήνα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα σου δώσει αυξήσεις ελεημοσύνης, μέσω της γνωστής εισοδηματικής πολιτικής του 2,5%; Αν μη τι άλλο, θλιβερό καθήκον!

ΠΑΝΤΩΣ, τα τρένα κυριάρχησαν χτες στην επικαιρότητα. Δεν ήταν και λίγο αυτό που τράβηξαν οι άτυχοι επιβάτες. Ξεκίνησαν από την Ορεστιάδα για Αθήνα και κατέληξαν να ταξιδεύουν με τον υπερσιβηρικό, όπως τελικά αποδείχτηκε, και μάλιστα χωρίς καν θέρμανση. Ετσι, καμιά καινούρια εμπειρία δεν έχει να τους προσφέρει πλέον ένα ταξίδι στο Βλαδιβοστόκ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ έργων υποδομής και δρόμων θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, μας ανακοίνωσαν, η ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν. Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις, κάθε τι που λέγεται ελέγχεται.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας ευχηθούμε, πάντως, να μην έχουν πληροφορηθεί στο Αφγανιστάν για την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες της κακοκαιρίας στην Ελλάδα. Αλλιώς προβλέπεται «Βόρεια Συμμαχία» και «Αλ Κάιντα» να συμμαχήσουν εναντίον μας, μόλις ακούσουν το περιεχόμενο της αποστολής!

ΕΝΤΑΞΕΙ, μάλλον μπορεί να αισθάνεται περήφανος έτσι όπως τα κατάφερε ο Λαλιώτης. Ποιος μπορούσε να καταφέρει στις μέρες μας να πρωταγωνιστεί (εξ αντικειμένου) το μουστάκι του Μαυρίκη στα δελτία ειδήσεων... Εξαιρετικός ατζέντης ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ