Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Σε προετοιμασία ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ κάλεσε ο Ράμσφελντ

Στέλνουν Ελληνες στρατιώτες στο βρώμικο πόλεμο του Αφγανιστάν

Στη χτεσινή ΝΑΤΟική Σύνοδο Υπουργών Αμυνας, αποφασίστηκε, έντεκα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να αποστείλουν εκστρατευτικό σώμα για να αποτελειώσουν την εναέρια επέμβαση στο Αφγανιστάν με «βρώμικες» χερσαίες επιχειρήσεις υποστήριξης της προσωρινής κυβέρνησης!

Η «αναφορά δυνατοτήτων» της Ελλάδας εμπεριέχει δύο «C-130» με μονάδα υγειονομικού, εναλλακτικού μηχανισμού, αλλά και «μικρό αριθμό ειδικών δυνάμεων» δήλωσε ο Γ. Παπαντωνίου, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι αποτελεί μια περαιτέρω συμμετοχή της χώρας στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» μετά «τις διευκολύνσεις στη Σούδα και την αποστολή 300 στρατιωτών στα Βαλκάνια για αποδέσμευση αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή προς το Αφγανιστάν»!

Προκλητικότατα εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ράμσφελντ, απαίτησε επίσης από τους Ευρωπαίους εταίρους και ομολόγους του να προετοιμαστούν «για τον επόμενο πόλεμο που θα είναι διαφορετικός από τον τρέχοντα πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», υποδεικνύοντας μάλιστα «το Ιράκ», από το οποίο μπορεί να προέλθουν «νέες απειλές»! Ταυτόχρονα η ΝΑΤΟική Σύνοδος Υπουργών Αμυνας και κάτω φυσικά από την πίεση των ΗΠΑ, καθόρισε ως «εχθρικά καθεστώτα», όσα ενδεχομένως, δεν προσφέρουν «γην και ύδωρ» στις ΗΠΑ...


ΣΕΛ.   8  -  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ