Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ»
Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας

Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας όλων των εργατοϋπαλλήλων στο λιμάνι απαιτεί η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών», με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο στο ΣΕΜΠΟ.

Επιβεβαιώνεται, τονίζει, ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ σταματάνε στις πύλες του λιμανιού, ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν αναλώσιμα για την κάθε COSCO, ότι τα κέρδη του μονοπωλιακού ομίλου είναι πάνω από τις ίδιες τις ζωές μας», καθώς και μετά το κρούσμα η εργοδοσία αντί να πάρει τα μέτρα «για απολύμανση των χώρων του λιμανιού έστω για μια μέρα, μπροστά στον κίνδυνο να μειωθεί η κερδοφορία της COSCO, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του λιμανιού εκθέτοντας σε κίνδυνο όλους τους συναδέλφους. Πήρε το μέτρο της μίας ώρας απολύμανσης!».

Η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» τονίζει ότι τα αναγκαία μέτρα προστασίας «πρέπει να συνοδεύονται με ενεργητικά και ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Ακόμα αναδεικνύει τις ευθύνες των πλειοψηφιών των ηγεσιών στα σωματεία ΕΤΧ και ΕΜΥ και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), που ενώ ο χώρος του λιμανιού του Πειραιά «αποτελεί μία από πιο μεγάλες περιοχές πιθανής μετάδοσης του ιού» και «οι εργαζόμενοι στα πλοία εργάζονται χωρίς να έχει γίνει καμία απολύμανση», αυτές καλλιεργούν τον εφησυχασμό και το μόνο που κάνουν «είναι να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας σε αγαστή συνεργασία με την COSCO».

Η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» καλεί τους εργαζόμενους να απευθύνονται στις δυνάμεις της «για να καταγγέλλουν την έκθεση σε κίνδυνο, την προκλητικότητα της εργοδοσίας και των τσιρακιών της» και προβάλλει σειρά αιτημάτων που αφορούν την ουσιαστική προστασία της υγείας όπως: Με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους να γίνει δωρεάν έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι, να υπάρχει προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση, να μη γίνει καμιά απόλυση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ