Τρίτη 26 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Μεθοδεύσεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για λογαριασμό της εργοδοσίας

Σε αποκλεισμό της ΔΑΣ από το προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) προχώρησαν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με στόχο να οργανώσουν στη συνέχεια ένα συνέδριο - μαϊμού, διευκολύνοντας το πέρασμα των αντεργατικών σχεδιασμών των βιομηχάνων.

Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, στις 20 Μάη πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας που διορίστηκε από το Πρωτοδικείο, για να συγκροτηθεί σε σώμα. Με βάση την απόφαση διορισμού, από τις 25 έδρες οι 10 πήγαν στη ΔΑΣ, οι 9 στην ΠΑΣΚΕ, οι 5 στη ΔΑΚΕ και 1 στην «Εργατική Παρέμβαση». Ωστόσο, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, «λειτουργώντας στην ουσία ως μία δύναμη, απέκλεισαν τελείως από το προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή την πρώτη δύναμη, τη ΔΑΣ (...) παίρνοντας και τις 11 θέσεις για τους εαυτούς τους»!

Να σημειωθεί ότι άρθρα του καταστατικού προβλέπουν ότι κρίσιμες αποφάσεις για τη διεξαγωγή των συνεδρίων τις παίρνουν το προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο. Ετσι, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, γίνεται κατανοητό ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση «για να έχουν την ελευθερία των κινήσεων το επόμενο διάστημα, να συνεχίσουν το έργο τους (...) τη διαμόρφωση πλαστών, ψεύτικων συσχετισμών στο συνέδριο, ώστε η διοίκηση που θα εκλέγεται να είναι πλειοψηφικά στην υπηρεσία των βιομηχάνων του κλάδου, να διευκολύνει την προώθηση της αντεργατικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων στους χώρους δουλειάς. Επίσης, όπως ενημέρωσαν, στις προθέσεις τους είναι τις επόμενες μέρες να πάνε σε ένα fast track, μαϊμού συνέδριο, χωρίς καμία συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα των μεταλλεργατών, χωρίς καμία κουβέντα για το πώς θα συντονιστεί και θα αναπτυχθεί η πάλη με επίκεντρο τον κάθε χώρο δουλειάς, το κάθε εργοστάσιο όπου οι συνάδελφοι στενάζουν».

Ακόμα η ΔΑΣ αναφέρεται σε τροπολογία που κατέθεσε την προηγούμενη Πέμπτη η κυβέρνηση, «η οποία παραγράφει το αδίκημα της νοθείας σε αρχαιρεσίες σωματείων (μέχρι την Πέμπτη το συγκεκριμένο αδίκημα δικαζόταν έως και με πέντε χρόνια φυλάκιση) δίνοντάς τους το ελεύθερο να ξεσαλώσουν σε ανύπαρκτα και εργοδοτικά σωματεία παράγοντας αντιπροσώπους για το μαϊμού συνέδριο που προτίθενται να κάνουν, για να συνεχίσουν τον αντεργατικό τους ρόλο στους χώρους δουλειάς».

Επισημαίνοντας την αντεργατική επίθεση που εκτυλίσσεται στους χώρους δουλειάς - σε «Schneider Electric», «Pitsos», ΛΑΡΚΟ, ναυπηγεία και αλλού - η ΔΑΣ επισημαίνει πως «για όλα αυτά στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν τους καίγεται καρφί. Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις. Είναι η πέμπτη φάλαγγα των εργοδοτών στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε συνεπή εργαζόμενο στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε συσπείρωση με τις δυνάμεις μας στο συνεπή αγώνα κατά της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής των βιομηχανιών του κλάδου, της κυβέρνησης, της ΕΕ που σκοπό έχουν για μία ακόμη φορά να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με προσπάθεια αλλοίωσης του συσχετισμού στο ΔΣ συνεχίζεται το ρεσιτάλ εργατοπατερισμού (2018-11-23 00:00:00.0)
Καταγγέλλει σχέδια αποκλεισμού της από το προεδρείο (2013-03-22 00:00:00.0)
Ενορχηστρωμένη επίθεση στο ΠΑΜΕ (2010-05-19 00:00:00.0)
Διεργασίες για το νέο προεδρείο (2000-04-26 00:00:00.0)
Αντιπροσωπευτικό προεδρείο στο ΕΚΑ (1998-06-05 00:00:00.0)
"Μάχη για τις "καρέκλες" ούτε δώσαμε ούτε θα δώσουμε" (1998-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ