Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιπροσωπευτικό προεδρείο στο ΕΚΑ

ΔΑΣ: Θα επιμείνουμε στην ανάπτυξη του κινήματος από τα κάτω

Συγκροτήθηκε χτες σε Σώμα η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και εξέλεξε προεδρείο σε αντιπροσωπευτική βάση. Το νέο προεδρείο έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Γ. Φελώνης (ΠΑΣΚΕ), γενικός γραμματέας ο Π. Σοφός (ΔΑΣ), αναπληρωτής πρόεδρος ο Φ. Ταυρής (ΔΑΚΕ), αντιπρόεδρος ο Κ. Γκουτζαμάνης ("Αυτόνομη Παρέμβαση"), αν. γραμματέας Β. Μουτάφης (ΠΑΣΚ - διαφωνούντες της ΠΑΣΚΕ), ταμίας η Κ. Μπερδεμπέ (ΠΑΣΚΕ), οργ. γραμματέας Τ. Γόντικας (ΔΑΣ) και αν. οργανωτικός γραμματέας ο Λ. Ιορδανόπουλος (ΔΑΚΕ). Επίσης οι Γ. Σκιαδιώτης (ΔΑΣ), Θ. Πατρίκιος (ΠΑΣΚΕ) και Π. Πάτσιος (ΔΑΚΕ) εκλέχτηκαν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σχετικά με τη συγκρότηση του προεδρείου, η ΔΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα στις αρχαιρεσίες του ΕΚΑ έστειλαν σαφές μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας, της τρομοκρατίας και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, αλλά και της μετατροπής του ΕΚΑ σε φορέα στήριξης αυτής της πολιτικής. Ωστόσο - συνεχίζει- η αλλαγή των συσχετισμών δεν είναι τέτοια που να παρέχει δυνατότητα αλλαγής της ρότας του ΕΚΑ, καθώς οι δυνάμεις που θεωρούν μονόδρομο την ΟΝΕ και τάσσονται υπέρ του Μάαστριχτ και του "κοινωνικού διαλόγου", εξακολουθούν να αποτελούν πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Επισημαίνει ότι η τοποθέτηση της ΠΑΣΚ για συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου, με αποκλεισμό της ΔΑΚΕ, καλλιεργεί επικίνδυνες αυταπάτες για το ρόλο της ΠΑΣΚΕ, που σηκώνει το κύριο βάρος του κυβερνητικού συνδικαλισμού και, ταυτόχρονα, κρύβει τις τεράστιες ευθύνες που έχουν συνολικά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση" για τη μετατροπή των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε φορείς υποταγής.

Υπογραμμίζει ότι "η παράταξη τοποθετήθηκε για τη σύνθεση των οργάνων του ΕΚΑ, με βάση τη γενικότερη θέση για αντιπροσωπευτικά λειτουργικά προεδρεία στην παρούσα φάση, θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του ΕΚΑ". Τέλος, τονίζει πως θα συνεχίσει στη γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - εργοδοτών και κυβερνητικού συνδικαλισμού και ότι θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και του συντονισμού των αγώνων απ' τα κάτω.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της ΠΑΣΚ Μ. Φραγκιαδάκη παραιτήθηκε από μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και τη θέση της ανέλαβε ο αμέσως επόμενος σε ψήφους υποψήφιος της παράταξής της, Ε. Μουτάφης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ