Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στην υπηρεσία του Καρέλια η Αστυνομία!

Ολη η αστυνομική δύναμη της Καλαμάτας επιστρατεύτηκε την περασμένη Τρίτη για να σταματήσει τους συνδικαλιστές που θέλησαν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους στου Καρέλια,στα πλαίσια απεργιακής κινητοποίησης που είχε κηρύξει η κλαδική ομοσπονδία για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης!

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε μεταβεί στην Καλαμάτα από τη Δευτέρα, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Οι συνδικαλιστές φτάνοντας γύρω στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο εργοστάσιο "ενημερώθηκαν" από τη Διοίκηση ότι απαγορεύεται να μπουν στο χώρο! Η διοίκηση της Ομοσπονδίας τόνισε ότι αυτή η απαγόρευση δεν πρόκειται να περάσει και οι συνδικαλιστές μπήκαν στο εργοστάσιο και μίλησαν με τους εργαζόμενους. Μόλις ολοκλήρωσαν την περιοδεία, έκπληκτοι αντίκρισαν μέσα στο χώρο του εργοστασίου αστυνομικούς! Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, μάλιστα, τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν στο Τμήμα, πράγμα βέβαια που δεν έγινε.

Την Τρίτη, στις 5 το πρωί, οι συνδικαλιστές βρήκαν το εργοστάσιο να "φρουρείται" μέσα και έξω από αστυνομικές δυνάμεις και ασφαλίτες! Μάλιστα, ο διοικητής της Αστυνομίας κρατούσε στο χέρι του φωτοτυπία του νόμου 1264, ισχυριζόμενος ότι οι συνδικαλιστές παρανομούν! Παρά την απαίτηση των συνδικαλιστών να απομακρυνθούν από το χώρο, οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε σχετικά: "Η τρομοκρατία που ασκείται από τη Διοίκηση του Καρέλια δε θα περάσει. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ. Θα συνεχίσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο να συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και στο σωματείο του Καρέλια, με στόχο καλύτερες συνθήκες εργασίας, την άσκηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, για το σταμάτημα των απειλών για απολύσεις και μεταθέσεις. Δε θα πρέπει να θίγονται κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι και υπουργοί, όταν συνδικαλιστές μιλούν για τα ΜΑΤ και τη "δημοκρατία" τους, καθώς είδαμε στην πράξη όλη την αστυνομική δύναμη της Καλαμάτας να λειτουργεί παίρνοντας εντολές από τον Καρέλια!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ