Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για τη σωτηρία του Ταμείου Μετάλλου

Στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο μέταλλο

Να "χρυσώσει το χάπι" της επιχειρούμενης συγχώνευσης του επικουρικού ταμείου μετάλλου (ΕΤΕΜ)με το ΙΚΑ ΤΕΑΜ, προσπάθησε χτες ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης,στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μετάλλου, κατά την οποία έγινε ξεκάθαρο ότι η συγχώνευση θα γίνει, αλλά θα προηγηθεί... διάλογος για να καθοριστούν κάποιοι "όροι".

Προκλητικός ήταν ο υφυπουργός απέναντι στους ΕΣΑΚίτες - μέλη της διοίκησης της ΠΟΕΜ, αφού αρνήθηκε να τους ακούσει και μεταξύ άλλων, τους δήλωσε ότι αυτός μιλάει μόνο με την ΠΟΕΜ! Από την πλευρά της, η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), κινούμενη στη λογική του λιγότερου κακού ζητάει γενικά και αόριστα κάποιες "εγγυήσεις" και "διασφαλίσεις"!

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Κοντάκης,δήλωσε ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση θα συνεχιστεί και ότι κανείς από την ΠΟΕΜ δε θα συναινέσει σε αποφάσεις σε βάρος των συνταξιούχων...

Νωρίτερα και στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας που είχε κηρύξει για χτες η ΠΟΕΜ, μεταλλεργάτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου πορεύτηκαν προς το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, φωνάζοντας "Κάτω τα χέρια απ' το ταμείο μας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία της στάσης εργασίας λίγο έως καθόλου απασχόλησε την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ και τα επιχειρησιακά σωματεία που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, όπως το σωματείο της ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού που αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Τσιουμπρής, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ, δήλωσε: "Γίνεται προσπάθεια να μας σύρουν σε ένα ψευτοδιάλογο. Και το λέμε αυτό γιατί το θέμα της συγχώνευσης του ΕΤΕΜ με το ΙΚΑ ΤΕΑΜ δεν είναι ξεκομμένο από τη γενικότερη αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Από την πλευρά τους ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ συζητάνε τη συγχώνευση κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Εμείς λέμε να λειτουργήσει αυτόνομα το Ταμείο, αφού αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα και ζητάμε την παρέμβαση της κυβέρνησης σ' αυτή την κατεύθυνση. Καμιά άλλη συζήτηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ