Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό

Για την εκ νέου ποινικοποίηση της απεργίας των εργαζομένων της Ιονικής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του δικαστηρίου, που έβγαλε παράνομη (! ) την απεργία των εργαζομένων στην ΙΟΝΙΚΗ, ήρθε η επόμενη δικαστική απόφαση, που επίσης θεωρεί την απεργία παράνομη!

Αποδείχνεται, ότι δεν έχει τελειωμό ο αυταρχισμός και ο κατήφορος που οδεύει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για κυβέρνηση που είναι επικίνδυνη και γι' αυτή την ήδη κουτσουρεμένη δημοκρατία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει το λάθος όλων των προκατόχων της, που πίστεψαν ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να καμφθούν με τη βία, την τρομοκρατία, την καταστολή απ' τα δικαστήρια, τον χαφιεδισμό και τη σύμπραξη με μια σειρά συνδικαλιστές που βάζουν πλάτη στην αντεργατική πολιτική. Ματαιοπονεί!

Συνέχιση του αγώνα, συντονισμός όλων των εργαζομένων, ενότητα και αποφασιστικότητα, είναι βασικά όπλα της εργατικής τάξης. Και πρέπει να τα χρησιμοποιήσει, αναχαιτίζοντας τις τρικλοποδιές και κάθε άλλο εμπόδιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ