Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας

Περισσότερο αποφασισμένοι και αισιόδοξοι έφυγαν από τη Συνδιάσκεψη της κλαδικής ΕΣΑΚ, που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, οι δεκάδες οικοδόμοι ΕΣΑΚίτες που συμμετείχαν. Μια Συνδιάσκεψη, στην οποία κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις προτάσεις τους για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αποκτήσει από δω και πέρα η δουλιά τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η ιδεολογική και πολιτική - όπως χαρακτηρίστηκε - επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη.

Ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Γ. Φιλιούσης στην εισήγησή του αναφέρθηκε εκτενώς στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον της εργατικής τάξης, σημειώνοντας: "Προσπαθούν να παρουσιάσουν ως εθνικό στόχο την ένταξη στην ΟΝΕ και να πείσουν την εργατική τάξη ότι το εθνικό αυτό όραμα αξίζει θυσίες, αποκρύπτουν όμως ότι είναι όραμα των πολυεθνικών".

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: "Δημιουργούνται προϋποθέσεις να ενισχυθεί το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχυθεί η ΕΣΑΚ που πρωτοστατεί στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Εμπόδια σ' αυτόν τον αγώνα βάζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Για μας αναδεικνύεται σε πρωταρχικό καθήκον να δουλέψουμε δραστήρια για να σφυρηλατηθεί η ενότητα της εργατικής τάξης στην ταξική πάλη και να παραμεριστούν οι ηγεσίες αυτές".

Καταλήγοντας κάλεσε τους ΕΣΑΚίτες να ριχτούν στη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων για τα κυβερνητικά σχέδια, να αναπτύξουν δραστηριότητα στις συνοικίες σε συνεργασία και με άλλους φορείς για ζητήματα όπως η παιδεία, να συντονίσουν τους εργαζόμενους όλων των κλάδων σε μεγάλα έργα και τέλος, να εργαστούν σκληρά για τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης.

Ο Γ. Σκιαδιώτης,από το γραφείο της Τοπικής Επιτροπής Αθήνας της ΕΣΑΚ, χαρακτήρισε θετική τη δράση της ΕΣΑΚ Οικοδόμων το προηγούμενο διάστημα και κάλεσε τους ΕΣΑΚίτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την οργάνωση της κοινής δράσης, της συντονισμένης πάλης των εργαζομένων με σωστό προσανατολισμό, για να ενισχυθεί η παρέμβαση του ταξικού ρεύματος στο συνδικαλιστικό κίνημα και να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές, ενώ καταλήγοντας σημείωσε "είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τον ανοίξουμε το δρόμο αυτό".

  • Την Τετάρτη 10 Ιούνη, στις 5.30μμ, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιείται και η Συνδιάσκεψη της ΕΣΑΚ - ΔΕ Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ