Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Κάλεσμα για μαζικές διαδικασίες και αγωνιστικό συντονισμό

Την άμεση σύγκληση των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων του κλάδου και τον καθορισμό Γενικών Συνελεύσεων ζητά η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, επισημαίνοντας ότι ο συντονισμός και η οργάνωση του κλάδου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντεπιτεθεί στα κυβερνητικά μέτρα που χτυπούν τα εργασιακά δικαιώματα, στην πολιτική που οξύνει τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες.

Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, τα προβλήματα στις συγκοινωνίες οξύνονται λόγω της έλλειψης προσωπικού και ανταλλακτικών, του γερασμένου στόλου. «Το συγκοινωνιακό έργο συρρικνώνεται διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης του λαού».

«Τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των επιβατών που πήρε η κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού (...), είναι κοροϊδία», τονίζει η ΔΑΣ. «Εκθέτουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και επιβάτες που συγχρωτίζονται στα οχήματα. (...) Χρειαζόμαστε διεκδικητικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες διαβίωσης, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του ωραρίου και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ