Τετάρτη 3 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Πολύμορφη δράση για τα δίκαια αιτήματά τους

Εντείνουν την πολύμορφη δράση για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, πραγματοποιώντας συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις και οργανώνοντας τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που οργανώνουν την Πέμπτη 11 Ιούνη εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Παλεύουν κόντρα στην προκλητική απουσία μέτρων στήριξής τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στα τεράστια προβλήματα που προκαλεί διαχρονικά η πολιτική κυβερνήσεων, κεφαλαίου και ΕΕ. Ταυτόχρονα προετοιμάζονται για τις αρχαιρεσίες που είναι προγραμματισμένες σε μια σειρά από Συλλόγους και Ομοσπονδίες μέσα στο καλοκαίρι. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεδριάσει σήμερα στη Λάρισα η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου και θα γίνει προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

Μαζική μηχανοκίνητη πορεία στην Καλαμάτα

Στο μεταξύ, χτες, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, πατατοπαραγωγοί που βλέπουν τις τιμές να κατρακυλούν, ελαιοπαραγωγοί που διαμαρτύρονται τόσο για τις φετινές τιμές όσο και για το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν απ' τον πρόσφατο καύσωνα και άλλοι αγροτοκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο σταθμό της Μεσσήνης και πραγματοποίησαν μαζική πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. Η μηχανοκίνητη πορεία κατέληξε στα γραφεία της Περιφέρειας, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε το πλαίσιο αιτημάτων τους, απαιτώντας: Να εξασφαλιστεί σε όλους τους αγρότες το χαμένο εισόδημα. Κατώτατες εγγυημένες τιμές. Αμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100%. Αμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Να υπάρξει κάλυψη, από το κράτος, των ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

  • Στο μεταξύ, σε ανοιχτή συγκέντρωση με θέμα την πρόσφατη καταστροφή από τη χαλαζόπτωση και την άμεση διεκδίκηση οικονομικών μέτρων ανακούφισης των αγροτών, καλεί τους αγρότες ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς αύριο, Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 19.00, στην πλατεία Γεωργίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ