Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των ΗΠΑ

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των ΗΠΑ, που αγωνίζονται ενάντια στο ρατσισμό και τη βαρβαρότητα, εκφράζουν όλο και περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς στη χώρα μας. Ανακοινώσεις εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Αρτας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Νομού Αττικής, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Πάτρας σημειώνει: «Οι δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών, οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας με τους πάνω από 100.000 νεκρούς, η παντελής έλλειψη του δημόσιου συστήματος Υγείας, η φτώχεια και η μαζική ανεργία, η καταστολή και ο ρατσισμός απομυθοποιούν το περίφημο "αμερικανικό όνειρο" και αποκαλύπτουν τη σαπίλα στη μητρόπολη του καπιταλισμού. Ο πατραϊκός λαός και η νεολαία μας ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή του αμερικανικού λαού για τα δικαιώματά του για να έχει ανάσα ζωής».

Επίσης, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών τονίζει: «Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ δεν αποτελεί ένα "μεμονωμένο περιστατικό" αστυνομικής βίας στη λεγόμενη "μεγάλη δημοκρατία" αλλά μια ακόμη επιβεβαίωση της κανονικότητας του νόμου και της τάξης που επικρατεί. Είναι η κανονικότητα της ασύδοτης εξουσίας και της ρατσιστικής βίας της αστυνομίας, που αποτελεί την τακτική της μεταχείρισης των Αφροαμερικανών, των μειονοτήτων, των φτωχών και των ανέργων, στη μητρόπολη του καπιταλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ