Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διάταγμα για την πυρηνική πολιτική της χώρας

ΜΟΣΧΑ.--

Διάταγμα που ορίζει τις βασικές αρχές της πολιτικής πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας υπέγραψε την Τρίτη ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου σημειώνεται ότι είναι «αμυντικής φύσης» και στοχεύει στη «διατήρηση των πυρηνικών δυνάμεων σε επίπεδο επαρκές για τη διασφάλιση της πυρηνικής αποτροπής».

Η ρωσική πολιτική για τα πυρηνικά υποτίθεται ότι «εγγυάται επίσης την προστασία της κυριαρχίας του κράτους και της εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και την αποτροπή του πιθανού εχθρού από την επιθετικότητα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της».

Η Ρωσία «θεωρεί τα πυρηνικά όπλα αποκλειστικά μέσο αποτροπής, του οποίου η χρήση αποτελεί έσχατη λύση και αναγκαστικό μέτρο, και καταβάλλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για τη μείωση της πυρηνικής απειλής και την πρόληψη της κλιμάκωσης των διακρατικών σχέσεων», σημειώνεται στο διάταγμα.

Η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε χτες στήριξη στις προσπάθειες της Ρωσίας να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια, είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος βυθίζεται σε μια «μάλλον περίπλοκη κατάσταση», η οποία υπονομεύεται περαιτέρω από μονομερείς ενέργειες ορισμένων κρατών.

«Είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο μαζί με τη Ρωσία», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ